Škůdce česneku

host - 6.7 (?) 
19.6.2014 14:50

Uz je zlty a pojde asi von cez tento vikend. V telke bola reportaz o velkej urode cesnaku. Zaber na pole a tiez nebol lahnuty, ale uz bolo vidiet, ze sa moc nezeleni.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 225.188 (?), 4.7.2014 10:33
Dobrý den, Lukan od Kozáka mi komplet lehl už někdy před 14dny(jih Vysočiny),vyndáno včera-nebylo za co vytáhnout natož uvázat, ale je solidní.Roman

happy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (115) - 255.170 (?), 7.7.2014 12:15

Tak dnes jsem sklidil Karla IV, a přes to že je napaden vrtalkou, jsem příjemně překvapen velikostí palic - cca 6-7cm. Teď uvažuji nad tím, jestli sušit opravdu bez natě nebo s natí, když další generace vrtalky by mela vyletět někdy v půlce srpna (do té doby bych měl mít usušeno). A jestli bych nenapadené stroužky česneku (řádně namořené) nemohl použít jako sadbu. Máte někdo s takovým případem zkušenosti? Díky Happy

host - 58.231 (?), 7.7.2014 13:16

Někdy ji v česneku mám, někdy nemám. Neřeším. Vrtalka má na výnos česneku minimální vliv, průšvih je u póru. Na sadbu nemá vliv. Vůbec to neřešte a dělejte česnek jak jste zvyklý.

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 7.7.2014 14:53

Pokud máte na zahradě pórek nebo chcete být šetrní k póru vašich sousedů, je dobré nať odstranit, zprudka usušit na slunci a spálit. 'Cesnekové cibule bez nati se pak suší vyrovnané v dřevěných lískách v jedné vrstvě. Nať pomáhá při sušení česneku zvětšením transpirační plochy, a možností česnek svazkovat pro zavěšení do průvanu. To zvětšení transpirační plochy je výrazné zejména v prvních dnech po sklizni. Pokud tedy odstraníte nať až týden od sklizně, bude to relativně lepší kompromis, než riskovat že vrtalka vylétne dříve než čekáte.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz