Česnek v zemi?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.38 (?), 7.11.2014 20:35
Měl jsem na mysli hloubku podzimní-8/jarní-5 výsadby, když jsem uváděl číselné údaje.Když na podzim zvolíte příliš časný termín výsadby, npř. v září, česnek rychle vzejde, a je nutné ho před případnými zimními mrazy ochránit smrkovým chvojim.
Dělám to tak, že sadím později, a na půdu kde je česnek zasazený přidám tenkou vrstvu zkompostovaného hnoje(letos koňského).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 123.90 (?), 7.11.2014 23:16
Jak to dělají velkopěstitelé. Ti se stroji do bláta nevyjedou a plíseň jim taky neničí brzkou výsadbu. Někdo kalí vodu a pěje báchorky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 8.11.2014 7:15
Velkopěstitelé nechodí ráno do zaměstnání a nevrací se odpoledne když už je tma. Ti si mohou termíny ve své podstatě volit a plánovat, samozřejmě s ohledem na počasí a ostatní práce. Stejně tak se mohou věnovat následné péči a ošetření. Něco podobného jako velkopěstitelé jsou penzisté. Když je tak ve svém okolí pozoruji, tak ti taky většinou sadí brzy, asi nemají čas (bez urážky).
Nechme velkopěstitele jiným diskuzním serverům, oni jsou trochu jiná kategorie.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 19.235 (?), 8.11.2014 7:42
Penzisté proste sazeji "na podzim" a nehledaji v tom zadnou velkou vedu (obdobne jako pan Kuky). J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 19.235 (?), 8.11.2014 8:12
Pan Kuky tady psal, ze dlouhodobe ma cesnek pekny (ani nefnukal). J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 100.228 (?), 8.11.2014 8:58
Teď se stalo co se nastudovat nedá. Pršelo celou noc a prší pořád. Vypadá to tak, že se bude moci vstoupit na záhon až zamrzne, protože tu neni šance, že by to obeschlo. Chtěl bych vidět nějakého vědomostmi nadupaného, jak zastrkává do té mazanice sadbu, na každé botě 15kg bláta a prsty rukou nejdou od sebe a v případě zamrznutí vyrábí dirky do ledové krusty zbíječkou - brrrr, nechci!!! Jsem rád, že už je tam. Sázíme na pozim ozimé česneky a to znamená, že snášejí zimu. Stane se někdy, že omrznou špičky listů, ale pšenici také. Důležité je, že obě plodiny zakoření a to je podstatné.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|