Česnek 2017/2018
|
|
 |
 |
host - 147.130 (?) 4.11.2017 17:23
Podle mě už se dá sázet kdykoliv, nejbližší měsíc je ideální, teplota půdy v 5cm okolo +7, loni jsem sázel část už pod zmrzlou krustu a byl mizerný a vytlačený mrazem nahoru (Benátčan).
Spíše mě zajímá ono hnojení cereritem pod patu, nasypat trochu granulek do jamky před sázením, děláte to někdo?Snad se tím kořínky nespálí? Je fakt, že česnek je II. trať a posypat cereritem jen povrch záhonu je pro kořínky v 15-20cm asi nicmoc. Kozák píše, že pak ani spon 15x15cm nebyl problematický, a to se mi líbí, z minima prostoru vytěžit maximum, 50cm vzdálenost mezi řádky by byla asi ideální, ale nesázím na pole, ale na minivyvýšený záhonek, zkušebně to tak udělám na 3x1m, bude se to asi blbě okopávat, ale si poradím.
Roman z Vysočiny (425mnm)
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 147.130 (?), 4.11.2017 17:23
Podle mě už se dá sázet kdykoliv, nejbližší měsíc je ideální, teplota půdy v 5cm okolo +7, loni jsem sázel část už pod zmrzlou krustu a byl mizerný a vytlačený mrazem nahoru (Benátčan).
Spíše mě zajímá ono hnojení cereritem pod patu, nasypat trochu granulek do jamky před sázením, děláte to někdo?Snad se tím kořínky nespálí? Je fakt, že česnek je II. trať a posypat cereritem jen povrch záhonu je pro kořínky v 15-20cm asi nicmoc. Kozák píše, že pak ani spon 15x15cm nebyl problematický, a to se mi líbí, z minima prostoru vytěžit maximum, 50cm vzdálenost mezi řádky by byla asi ideální, ale nesázím na pole, ale na minivyvýšený záhonek, zkušebně to tak udělám na 3x1m, bude se to asi blbě okopávat, ale si poradím.
Roman z Vysočiny (425mnm)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.105 (?), 4.11.2017 19:50
Ja som to naplanoval na pondelok, dnes este bolo mokro, vysadim cca 80 strucikov. Minuly rok som sadil 5 novembra a cesnak bol pekny. Mna by zaujimalo co robia s tolkym cesnakom ti co sadia okolo 500 ks, to rozdavate znamym?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.231 (?), 4.11.2017 21:56
To vážně všichni počítáte stroužky, co nasázíte? K čemu je to dobré. Počítáte u každé odrůdy nebo nějaký průměr stroužků napříč odrůdami. Dnes jsem do země zahrábnul 4,5 kg. Kolik je to stroužků?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 202.150 (?), 5.11.2017 7:06
Bunny, jaký máte fígl na přípravu potřebného množství roztoku Sulky na dané množství česneku.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |