Zimní postřik broskvoní a ochranné pomůcky?

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?)
15.2.2009 21:42

Až to budete stříkat po dvacáté tak už to nebudete tak prožívat. To je asi jediná rada. Pak je ještě dobré nestříkat proti větru, jestli nechcete, aby postřik skončil na vás.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 50.161 (?), 15.2.2009 21:12, zobrazeno: 14340x

Já mám jen jednu, už čtyřletou broskvoň, kterou jsem zatím bez újmy, proti kadeřavosti neošetřovala. Po loňském napadení tohoto stromku jsem se rozhodla kadeřavosti čelit. Ovšem na podzim, po opadu listů, na ošetření broskvičky z časových důvodů nedošlo a tak jsem se do toho prvního posřiku pustila už teď 4.února, kdy bylo celkem teplo (jak kde, ovšem, tady bylo pěkně). Postrašená škodlivostí postřiku Kuprikolem na lidské zdraví, uvedeném v návodu, jsem se vybavila ochrannými pomůckami, mimo jiné i  "náčumníkem" na nos a pusu a ochranným obličejovým štítem, který se používá při práci s křovinořezem. A tady nastal ten problém.  Štít se mi dechem, i přes ten náčumník, zapotil a na větvičky, které měly být omývány, jsem vůbec neviděla. Vidět bylo jen dolů na zem. Nezbylo než štít přinadzvednout a zaklonit hlavu hodně dozadu a koukat na větvičky spodem ochranného štítu a pak chvilku koukat zase na zem, než ten postřik přisedl k zemi. Vůbec se mi to nelíbilo a na druhý postřik, který přijde co by dup, se tedy vůbec "netěším". Uvítala bych radu, nebo rady, čím víc, tím líp, jak to kdo děláte? 

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 15.2.2009 21:42

Až to budete stříkat po dvacáté tak už to nebudete tak prožívat. To je asi jediná rada. Pak je ještě dobré nestříkat proti větru, jestli nechcete, aby postřik skončil na vás.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 34.227 (?), 15.2.2009 21:52

Ideální je si vyčíhnout nejen teplé, případně slunečné počasí, ale trefit se do dnu, ve kterém vítr nefouká nebo zcela nepatrně. Jinak úplně stačí na hlavu nějaká kšiltovka, pokud chcete nepoužívaný starý kabát, plášť apod. Abyste se nemusela zaklánět a koukat nahoru, použít nějaké schůdky či štafle a postřik provádět v pohodě v úrovni Vašeho těla či dokonce stříkat shora. M.R.

new dawn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 176.18 (?), 15.2.2009 22:58

Na postřik má být víc než 7°C, nemá foukat. Pak si beru jen ochranné brýle, pokud mi kape postřikovač, tak gumové rukavice a pokud je vánek, stříkám po větru. Mám dlouhý vysouvací nástavec (stál víc, než celý postřikovač), tak nemusím zaklánět hlavu. Vůbec ten nástavec je fajn - sice stříkám v roce minimálně, ale když foukne, tak než to doletí ke mně...           Lída

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 16.2.2009 0:32

Pokud použijete standardní fungicid, (delan, Baycore), nebo přípravek na bázi měďnatých iontů, snažte se být po větru. Pokud nebudete postřik pít, nic vám nehrozí. pro klid duše můžete dýchat přes roušku, nebo látku. Pokud nestříkáte právě broskvový sad ale jednotlivé stromy, není důvod k obavám.

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 248.193 (?), 14.3.2009 21:54

Byla dnes překrásná slunečná jarní sobota, lísky začínají prášit a tak jsem podle Vašich rad provedla další postřik mé broskvičky. Zejména radu paní Romily mohu doporučit úplně všem . Štafle jsem přistavila a strom pěkně od vršku až dolů umyla. Pak ještě kolem dokola a dokonce i kmínek .  Všem za rady opravdu velmi děkuji.

Skalovi.pisek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (336) - 161.138 (?), 15.3.2009 22:50

Až budete příště stříkat, zkuste si natřít odkryté části obličeje indulonou.

host - 192.102 (?), 21.3.2009 12:36

řeší to vojenská plynová maska, ta profesionálně ochrání 100% dech i zrak.  LOV

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty