Zelené broskve
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 78.164 (?), 1.9.2008 20:51, zobrazeno: 31135x
Dobrý den, prosím o radu. Jsem zahrádkář-laik a o broskvích téměř nic nevím. Loni jsme koupili dům, na zahradě krom jiných roste i broskvoň. Má poměrně hodně plodů, právě začínají padat. Chuťově se jeví jako zralé, ale na pohled jsou zcela zelené (asi jako jablka-letńáky). Jsou méně sladké než normální broskve, ale jíst se dají. Vloni jsem čekala až zčervenají, zhruba do listopadu vydrželi na stromě (stále zelené), pak opadaly. Je to nějaká odrůda, která je prostě zeleně zbarvená? Nebo nejsou zralé? Mám je otrhat a nechat dozrát doma v teple?
Předem děkuji za rady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 67.226 (?), 1.9.2008 21:35
Děkujete za rady, ale zde se patrně uplatní pouze jedna. Vykopat a udělat si ohníček. Patrně půjde o planou broskev buď přímo z pecky, či vyrůstající už pouze z podnože té očkované, původní.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 78.164 (?), 2.9.2008 8:35
Žádné výhony tam nerostou.
Vykopávat ji určitě nebudu, je to moc krásný strom. Roste v květinové části zahrady a vypadá tam vážně hezky. Smířím se tedy s tím, že broskve na něm nikdy dozrávat nebudou a ty zelené nahážu prasatům 
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 143.205 (?), 2.9.2008 8:43
Milá paní,
jsem ráda, že se na foru objevil člověk jak vy s citem pro to, co nám na zahradě roste, někdo to tam zasadil, staral se o to.
Není opravdu nic jednoduššího než se barbarsky chovat k zeleni, která právě nesedí do našeho pohledu, a likvidovat a likvidovat. děkuji Vám. JITa
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 78.164 (?), 2.9.2008 14:40
To bohužel nevím. Není někde na netu atlas broskvoní?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |