Totální chloroza i přes použití chelátu železa
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.226 (?), 5.8.2014 11:12
Už se někdy někomu podařilo vyléčit chlorózu postřiky na list???
Ani opakované aplikace Fytovitem a Harmonie-Fe (citrát) s použitím supersmáčedla (stříkáno víc než do skanutí) nikdy nic nepřineslo.
Myslím že postřiky kovy nemají žádný smysl (do rostliny pronikne minimum), chce to zálivkou vhodné cheláty (zvláště u železa; ne EDTA).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 45.252 (?), 6.8.2014 21:03
Tak broskev z počátku tohoto vlákna spěje úspěšně ke vé smrti- listy na polovině stromu jsou žluté jako na podzim a a cca třetina, polovina jich opadala na druhé polovině jasně sytě žluté listy zatím drží, co nedrží a padá jsou broskve velikosti meruněk co nevyrostly a padají sice dozrálé, ale velikostně k ničemu. Takže nepomohly lonské postřiky zelenou skalicí na list a i zálivka zelenou skalicí, hnojení síranem draselným, komplexním hnojivem na ovocné stromy, chelátem železa na list opakovaně a konečně před cca měsícem Wuxalem super s komplexním mixem mikroprvků... Rozborem půdy půdním testem na pH, zjištěno pH kolem 7.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Zdeněk Zn - (9) - 160.52 (?), 5.2.2015 8:40
Dobrý den.
Chci se zeptat. Můj dědeček kdysi vzpomínal že jako kluka ho tatínek posílal sypat staré ohnuté hřebíky které výtahli z kamen z popela pod hrušen a i jiné ovocné stromy a když jsem kdysi donesl z učňáku asi kilovou krabičku železných pilin tak mě radil abych to nasypal ke stromům a hlavně k hrušni. Že to strom potřebuje. Postupem času jsem se o tomto "zvyku" občas doslechl že to dělali i sudeťáci (bydlím na Znojemsku) Chci se zeptat jestli jste o tom taky slyšeli a nebo je to blbost??
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 5.2.2015 9:02
Už jsem to psal-když sadím broskvoň, nektar.-dám do výsadbové zemo-komp. směsi hrst rez. hřebíků, když byl tata-soustružník, dávali jsme co tři roky pod str.železné špony-bez oleje! Průběžně polívám půdu kolem ovocí krvavou vodou po oplachu poražených králíků a drůbeže-nádherně sytě zelené listy, vybarvené plody-žádná chloroza. S.P.,Ch.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 104.6 (?), 5.2.2015 10:34
20 ti letá broskvon na zatravněném pozemku před 5 lety začala silně žloutnout, před 3 lety jsem kvuli zastínění k ni postavil skleník každoročně vyhnojím hnojem, kořeny si pro ten hnuj došli a okamžitě polovina stromu - ta bližší ke skleníku - se zazelenala ta druhá vzdálenější část koruny takové zlepšení nevykazuje, takže chyběl dusík nebo jiné prvky obsažené v konském hnoji.Ten strom byl na odpis a ted má krásné silné jednoleté vyhony.Tolik má zkušenost.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|