Suncrest (dotaz)
|
|
|
|
|
 |
 |
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 7.5.2013 12:48
Byl jsem pochválen, jak jsem Vás natahoval s tím Springtimem... a trochu toho humoru nezaškodí, musím přiznat, že už jsem se dlouho tak nenasmál při oné trochu překroucené historce o "božím zásahu z hůry" na nezbedného řidiče, který jel obcí stovkou s dobrým úmyslem nakoupit stromek,a jako každý dobrý úmysl-musí být po zásluze potrestán... asi tak, jak jste před nedávnem vyprávěl historku o pěším výletě, kde taky nějakým nevysvětlitelným přičiněním, a z nenadání, nečekaně na někoho zautočil roj rozezlených včel.
Nakonec můžete být pane Petře rád, že vlastníte vylepšenou Springlady, která bude zrát o trochu později, ale může být o to kvalitnější.V tuto chvíli bych už na zvonkovitý typ květu u Suncrestu nesázel.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 7.5.2013 20:16
Bella jako lady.Je jaro, trochu se mi to promíchalo.Ano píšou, že plody dosahují nadměrného červeného vybarvení, ale taky že je dosti bujná-dosahuje pěti metrů na výšku.Žlutomasá, zraje po Springcrest -16.Teď ještě dávat pozor, aby Vám v zimě nezmrzla-byla by to nevratná škoda.Vůbec nehnojit dusíkem.Možná bych tak drahé zboží pro první zimu zasadil do velkého kontejneru, a až zesílí, tak příští jaro teprve na trvalé stanoviště.Stejně musím uznat s jakou zarputilostí jste se za ní pustil, nedbaje možných nebezpečenství, které hrozí z jara na cestách plných hladových psů.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 132.254 (?), 2.6.2013 11:57
Dobrý den.
V literatuře se píše že dozrává zhruba 20 dní po Red Haven, Letos jsem je zasadil ale kdy skutečne dozrává na to si budu muset ješte chvilku počkat ale myslím že u nás na Jížní moravě to bude o něco dřív.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.42 (?), 2.6.2013 19:47
Suncrest (dotaz)
Dle literatury dozrává 25 po redhaven, ale v podmínkách JM o týden až 10dnů dřív. Záleží taky na počasí.
Wendy
|
|
 |
|
 |
 |
|
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář (173) - 248.184 (?), 26.8.2013 16:10
Zacina dozrievat Suncrest. Prva uroda ca. 20 plodov presvedcila, ze sa jedna o jednu z lepsich, vacsich a chutnejsich neskorsich broskyn - RH+25. Oproti RH su plody pevnejsej konzistencie, lahodnej zaujimavej chuti, velmi dobre oddelitelne od kostky. Sumperacek a niektore dalsie zdroje mylne uvadzaju zvonkovite kvety, moj ma miskove, co ma spociatku zneistilo a priockoval som CrestH, ale Plantex/Suncrest nesklamal. Na rozdiel od konciacej nektariny Harko (preplodila - mensia), ktoru vdaka maksej pokozke extremne pozieraju vcely, osy, srsne,muchy, mravce... je pevnejsia Suncrest odolnejsia a subjektivne chutnejsia. Uvidime o rok ako dopadne zrovnanie s jej konkurenciou - Crest Haven.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.41 (?), 21.8.2017 21:48
I letos je vynikající. Dnešní fotky z Třebíče.
Áno Suncrest je chuťovo vynikajúca odroda, máte krásne plody. Jano
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|