Rakovinné odumírání větví peckovin
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 15.4.2023 11:42
Na fotce klasické rány na broskvoních. Bylo vyřezáno nožem do zdravého a zamažu stromkovým balzámem, tvoří se po vyřezání klejetok, ale nakonec se vše zahojí. Taky Pseudomonas syringae nebo něco jiného?
Na to ale celé stromy přímo neodejdou, spíš jen některé letorosty nebo větve když se rány nevyřežou včas. MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 15.4.2023 11:50
,,U Bergeronu podle mých zkušeností nejvíce škody způsobuje moniliový úžeh, který napadá i v době tvořících se mladých plodů."
To jsem zanamenal taky, mon úžeh letorostů někdy v červnu, kde k přenosu monilie zjevně nedošlo přes květy, typicky studené deštivé počasí - uvadnou některé letorosty, ale jen Bergeron. U ostatních odrůd meruněk jen tak náhodné vadnutí s typickými příznaky mon. úžehu nedochází. To je zvláštní. MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 15.4.2023 21:16
Tak jak se vlastně projevuje to odcházení broskvoní na bakteriózy. V zimě pupeny žijí a na jaře nevyraší uschnou jakoby vymrznou, dřevo žije dál - to je letos u té Sagittarie, některé pupeny se probudily, mi se to na bakterii nezdá, jak jsem psal, prostě vymrzly, prodloužená vegetace a podzimní mrazy do ještě zelených listů, pak snížená mrazuodolnost pupenů. Nebo bakterie zničí přímo letorosty v létě do podzimu, zhnědnou, zčernají místama, že je vidět problém už před zimou nebo jak se vám projevuje to odcházení broskvoní na bakteriózy? MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|