Dobrý den, nechci jitřit zklamání nad usychaícím stromkem, ale chtěl bych napsat, že výše vyfocený Stromový balsám z Hlubny Brno používám cca 20 let. Ročně spotřebuji tak 2-4 kelímky. Protože jsem si před lety přečetl příbalový leták, nepoužívám ho na zatírání řezu na jednoletých výhonech, ale jinak všude. I při roubování za kůru jím zatírám ránu na podnoži kolem roubů. Konce roubů zatírám štěpařským voskem Jenten (až do loňska jsem používal plechovečku s datem výroby 1981 - to jen pro ilustraci, jaké množství vosku za rok asi spotřebuji).
Kdysi jsem si míchal latex s živočišným uhlím a růstovým stimulátorem, občas koupím i jiný výrobek, ale vždy se pokorně vracím k osvědčené kombinaci Stromový balsám + Jenten. Dělal jsem si i srovnávací pokusy při hojení ran po odstraněných větvích, Stromový balsám s převahou vyhrál.
Upozorňuji, že mé zkušenosti s broskvemi a meruňkami jsou malé, pěstuji hlavně jabloně a hrušně, ale nikdy jsem nezpozoroval žádné poškození stromku, které bych mohl přičítat použití Stromového balsámu. Ale některým jiným výrobkům se radši vyhýbám.
JZ