Máme holé ruce?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 25.2.2023 16:45
Sanium System, naprostý propadák proti puklici na citronících v květináči. Postřikáno za ideálních podmínek. Systémovému učinku a dlouhodobému působení v případě tohoto přípravku nevěřím. Za jakých koncentrací vůbec něco zmůže v sadech a jestli vůbec...??? S ním ani venku nebudu nic stříkat, je to zbytečná námaha a ztráta času, poletí to nebezpečného odpadu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 14.2.2022 21:01
Mospilan můžete nahradit pro jabloně přírodním Spintorem. Používali jsme ho na mandelinku a funguje. Taky se dá pořád ještě koupit Karate Zenon který měl registraci i pro peckoviny, ale jak je to aktuálně nevím. On je problém v tom, že různí výrobci mají v příbalových letáčcích u různých přípravků se stejnou učinnou látkou třeba jen použití na mandelinku a jiní i na ovocné stromy... Sanium ultra má bohužel stenou učinnou látku jako Decis protech v minulosti, ale určitý učinek taky je... A třeba se za pár let prosadí ty úplně ekologické přípravky a já ještě opráším postřikovač za traktor, protože se bude muset stříkat každé tři dny. :-D Sadaření zdar. :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.66 (?), 15.2.2022 11:43
Na rez hrušňovou u mne docela dobře funguje Discus. Doufám, že zatím bude... Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 15.2.2022 17:15
Dnes jsem zase oklepával nějaké zapomenuté mumifikované plody a osobně když vidím jak je to s přípravky proti moniliové spále a hnilobě, končím. Tak jak jsem vykácel broskve, protože mně je v době zrání poškozovaly velké nálety včel a nemohl jsem se ke stromům ani přiblížit. Tak prostě na podzim vykácím drtivou část meruněk a hlavně ty, které mám v nejnižším místě sadu a ještě tam navíc hodně omrzají. Viděl jsem přípravek proti minilii s ochrannou lhůtou jeden den, to nemůže fungovat... :-(Zabít broučka je jedna věc, ale tyhle plísně to je úplně jiné kafe...
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 15.2.2022 17:56
Tak to jsem z toho "jelen". Mospilan nebude a Sanium System je naprd. Takže zase budou "holé ruce". Karate a Decis, které možná škodí užitečnému hmyzu, ale zřejmě neškodí tolik nám, když si jich nikdo nevšímá a nezakazují je. Ovšem taky mám dojem, že oba fugují špatně za tepla, nebo alespoň Karate. Sanium System jsem minulý rok jednou použil, ale už si nevzpomínám s jakým výsledkem. Zřejmě na mšice a mšice nebyly, ale nevím přesně, jestli díky Sanium Systému. Pane 81.144, končí kde kdo, spíše by potěšilo, kdyby někdo začínal. Jinak, ten přípravek, který zmiňujete, je pravděpodobně Prolectus.
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 15.2.2022 19:16
Pane Petře, já už ty přípravky raději ani nejmenuju... Na jednu stranu věřím, že na některé houbové choroby mohou fungovat výluhy z bylinek, pokud se tím rostlina doslova namoří. Ale u monilie si žádné iluze nedělám. Jinak máte na některých merunkách příznaky šárky? Dost mně znehodnotila dvě krajové odrůdy, které jsem si přeštěpoval ze starých stromů, které jsem našel v okolí. Plod té jedné na první pohled připomíná broskev. Podle starého atlasu jsem ji určil asi jako Vekou ranou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|