Máme holé ruce?

host - 248.66 (?)
15.2.2022 11:43

Na rez hrušňovou u mne docela dobře funguje Discus. Doufám, že zatím bude...  Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 25.216 (?), 14.2.2022 20:44

Signum...

host - 81.144 (?), 25.2.2023 16:45

Sanium System, naprostý propadák proti puklici na citronících v květináči. Postřikáno za ideálních podmínek. Systémovému učinku a dlouhodobému působení v případě tohoto přípravku nevěřím. Za jakých koncentrací vůbec něco zmůže v sadech a jestli vůbec...??? S ním ani venku nebudu nic stříkat, je to zbytečná námaha a ztráta času, poletí to nebezpečného odpadu.

host - 81.144 (?), 14.2.2022 21:01

Mospilan můžete nahradit pro jabloně přírodním Spintorem. Používali jsme ho na mandelinku a funguje. Taky se dá pořád ještě koupit Karate Zenon který měl registraci i pro peckoviny, ale jak je to aktuálně nevím. On je problém v tom, že různí výrobci mají v příbalových letáčcích u různých přípravků se stejnou učinnou látkou třeba jen použití na mandelinku a jiní i na ovocné stromy... Sanium ultra má bohužel stenou učinnou látku jako Decis protech v minulosti, ale určitý učinek taky je... A třeba se za pár let prosadí ty úplně ekologické přípravky a já ještě opráším postřikovač za traktor, protože se bude muset stříkat každé tři dny. :-D Sadaření zdar. :-)

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 15.2.2022 8:15

Lepší Signum než střešní latě pana 81.144. Jsem zvědav, jak bude učinkovat na rez hrušňovou. Na suchou svrnitost peckovin byl v Agromanuálu (choroby) uvedena pouze "měď" a v sezóně Talent, jinak nic jiného. Nevýhodou je taky balení Signum a to pouze na 10 nebo 20 litrů postřiku. Emulzní Talent jsem si naředil podle potřeby. 

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 15.2.2022 9:00

Koukám, že jsem málem zaspal i konec Mospilanu. V prodeji se minulý rok objevil ten SANIUM SYSTEM (flupyradifuron). surprise

host - 248.66 (?), 15.2.2022 11:43

Na rez hrušňovou u mne docela dobře funguje Discus. Doufám, že zatím bude...  Lída

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 25.216 (?), 15.2.2022 16:35

Proti rzi hrušňové jsou účinné víceméně všechny běžně dostupné organické fungicidy. Začít s postřiky se musí před květem na zelené poupě. Sanium System se Mospilanu nevyrovná! Mšice, možná molice, mery, pilatka jablečná (registraci proti pilatce má jiný přípravek s ú.l. flupyradifuron), a mandelinka bramborová - u mě Sanium System fungovalo, o několik km dále u známého vůbec ne! Ale vůbec! Postřik jsem prováděl vždy osobně. Určitě bych Sanium System nepoužíval proti obalečům (nemá schválení), ale ani proti pilatkám a mandelince. Účinek může být velmi nejistý. A molekula flupyridafuronu se velmi podobá omezovaným neonikotinoidům (Mospilan aj.), tím je i jeho budoucnost nejistá. Nebrat.

host - 81.144 (?), 15.2.2022 17:15
Dnes jsem zase oklepával nějaké zapomenuté mumifikované plody a osobně když vidím jak je to s přípravky proti moniliové spále a hnilobě, končím. Tak jak jsem vykácel broskve, protože mně je v době zrání poškozovaly velké nálety včel a nemohl jsem se ke stromům ani přiblížit. Tak prostě na podzim vykácím drtivou část meruněk a hlavně ty, které mám v nejnižším místě sadu a ještě tam navíc hodně omrzají. Viděl jsem přípravek proti minilii s ochrannou lhůtou jeden den, to nemůže fungovat... :-(Zabít broučka je jedna věc, ale tyhle plísně to je úplně jiné kafe...

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 15.2.2022 17:56

Tak to jsem z toho "jelen". Mospilan nebude a Sanium System je naprd. Takže zase budou "holé ruce". Karate a Decis, které možná škodí užitečnému hmyzu, ale zřejmě neškodí tolik nám, když si jich nikdo nevšímá a nezakazují je. Ovšem taky mám dojem, že oba fugují špatně za tepla, nebo alespoň Karate. Sanium System jsem minulý rok jednou použil, ale už si nevzpomínám s jakým výsledkem. Zřejmě na mšice a mšice nebyly, ale nevím přesně, jestli díky Sanium Systému. Pane 81.144, končí kde kdo, spíše by potěšilo, kdyby někdo začínal. Jinak, ten přípravek, který zmiňujete, je pravděpodobně Prolectus.

host - 81.144 (?), 15.2.2022 19:16
Pane Petře, já už ty přípravky raději ani nejmenuju... Na jednu stranu věřím, že na některé houbové choroby mohou fungovat výluhy z bylinek, pokud se tím rostlina doslova namoří. Ale u monilie si žádné iluze nedělám. Jinak máte na některých merunkách příznaky šárky? Dost mně znehodnotila dvě krajové odrůdy, které jsem si přeštěpoval ze starých stromů, které jsem našel v okolí. Plod té jedné na první pohled připomíná broskev. Podle starého atlasu jsem ji určil asi jako Vekou ranou.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz