A jaké to byly odrůdy? Já mám broskvoně v těžké půdě, klejotokem trpí hlavně po deštích ale že by "odešly", tak to ne, spíše trpí nemocemi a jsou nezbytné zásahy chemií. Redhaven, Fairhaven, Krasava, F. Moretini, Cresthaven?, Teliesa?.
Broskvoně klejotokem bohužel trpí. Chce to mít v záloze vysazený nový stromek. Přiměřeně hnojit /Cererit a jednou za tři roky povápnit např. dolomitický vápenec/. Asi záleží i na odrůdě, některé budou náchylnější.
A jaké to byly odrůdy? Já mám broskvoně v těžké půdě, klejotokem trpí hlavně po deštích ale že by "odešly", tak to ne, spíše trpí nemocemi a jsou nezbytné zásahy chemií. Redhaven, Fairhaven, Krasava, F. Moretini, Cresthaven?, Teliesa?.
je to logické - maji radeji středomořskou oblast než ty naše, radeji hlinito písčitou pudu s obsahem vápence než težkou jílovitou a často přemokřenou půdu - dobré je častěji provdušnovat pudu okopavanim a vylehčit kompostem a obrok vápnenim..
jednalo se o odrudu redhaven začína problém na slabších větvích jak píšete především za vlhčího počasí, ale i když jsem napadené větve osříhal za nějakou dobu došlo k napadení dalších větví až nakonec jsou napadeny kosterní větve a strom odumírá díky za informace s pozdravem Honza
To je zajímavé, moje stromky vypadají při klejotoku hrozně (hlavně kmínky) ale že by odcházely tak to ne, mnohdy umí klejotok "ronit" i z rostoucích plodů (pokud takové to rosolovité klejotok je).
glejotok je skor priznak niecoho ineho, co rastline vadi alebo jej skodi. Napr. choroby zla vyziva... ako u ludi horucka. Preto treba sa pytat, co tomu stromceku vadi.
už jsme to tu psal na 90 % je to vždy težka puda a vysoka spodni voda... proto udelat při sazeni jámu 60*60*60 a čím víc tím lepe dát..samozřejme časem to proroste, ale taky se časem zvetšuje okoli jamy díky okopávani hnojeni... to je zaklad a tech zbylych 10 % tvoří vnejší vlivy