Kadeřavost broskvoně 2022
|
|
|
|
host - 215.224 (?) 2.4.2022 20:15
Přestaňte šílet lidi. Nikdy! jsem nestříkal a ani nehodlám. Broskev tvrdě seřezávám, tzn. kotlovitá, krásně prosvětlená koruna, samozřejmě se kadeřavost každý rok objevuje. Vůbec ničemu mi to nevadí, každý rok mám broskve, jak já říkám velikosti dětské hlavy. Moje cca 10 člená rodina absolutně nestíhá ovoce v přímé spotřebě zkonzumovat. Mám možnost srovnání s tchánem, kterému říkám malý chemik, ten stříká min. dvakrát a výsledky má za a) horší, nikdy velikosti mých broskví nedosáhl, za b) kadeřavost má stejně v plus mínus stejném rozsahu jako já a za c) na jeho ovoce nemám popravdě chuť. Škoda že mi loni broskvoň po cca 20?, 24? letech odešla, nafotil bych v létě pro ilustraci. No, už je v zemi nová, tak snad za pár let.
H.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 62.18 (?), 21.3.2022 19:55
ja som dnes striekal prvy krat, kazdorocne striekam len raz, 200 m n.m.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.196 (?), 2.4.2022 13:31
Majus, pokud není Váš stromek extrémně vnímavý, tak lehké postižení kadeřavostí nemusí mít významně nepříznivý vliv na ůrodu. Je ale dobré, popřemýšlet nad výživou a případný nedostatek v tomto směru řešit. SPCH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.199 (?), 2.4.2022 14:20
Pane P z P, a nešlo by použít aspoň Champion v tom ředění 20g/10litrů, které se používá u meruňek na ochranu před mrazem? To by květům ublížit nemělo a třeba by to omezilo aspoň částečně i tu kadeřavost? Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.224 (?), 2.4.2022 20:15
Přestaňte šílet lidi. Nikdy! jsem nestříkal a ani nehodlám. Broskev tvrdě seřezávám, tzn. kotlovitá, krásně prosvětlená koruna, samozřejmě se kadeřavost každý rok objevuje. Vůbec ničemu mi to nevadí, každý rok mám broskve, jak já říkám velikosti dětské hlavy. Moje cca 10 člená rodina absolutně nestíhá ovoce v přímé spotřebě zkonzumovat. Mám možnost srovnání s tchánem, kterému říkám malý chemik, ten stříká min. dvakrát a výsledky má za a) horší, nikdy velikosti mých broskví nedosáhl, za b) kadeřavost má stejně v plus mínus stejném rozsahu jako já a za c) na jeho ovoce nemám popravdě chuť. Škoda že mi loni broskvoň po cca 20?, 24? letech odešla, nafotil bych v létě pro ilustraci. No, už je v zemi nová, tak snad za pár let.
H.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|