Kadeřavost broskvoně 2021

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
7.5.2021 18:04

Nikdo nemá žádnou kadeřavost? Je to s podivem, že v takovém chladném a deštivém jaru nikde nic nebobtná. U meruněk to bude přece jenom trošku jiné. Sem tam nějakou "suchařinu" jsem už objevil. Copak nahoře, kam se těžko dostříkne je to celkem přirozené, ale na menším stromku Tsunami, který se dal dobře omýt by se to vyskytovat nemělo. Bylo pět postřiků, ale ten první dávno prošlým Horizonem a Zatem nepočítám, takže čtyři. Přece jenom květů bylo hodně, takže skulinku si v nich monilie najít mohla.  Taky každou chvíli prší. Třeba dnes několikrát. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 3.5.2021 19:29

Některé listy jsou podezřele do oranžova, ale zatím "nebobtnají". Kdyby se vyplatila důslednost chemické ochrany, byl bych rád. Ten Syllit to pěkně pojistil. Tedy snad. Jinak, je nádherné chladné jaro. V Krkonoších napadlo dalších čtvrt meru sněhu, a stále je ho tam přes metr, takže milovníci lyžování mají ráj. Duben byl nejstudenější v historii měření a květen v tom hezky pokračuje. Slušně zapršelo, takže není co řešit. Mně se to líbí. yes

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 7.5.2021 18:04

Nikdo nemá žádnou kadeřavost? Je to s podivem, že v takovém chladném a deštivém jaru nikde nic nebobtná. U meruněk to bude přece jenom trošku jiné. Sem tam nějakou "suchařinu" jsem už objevil. Copak nahoře, kam se těžko dostříkne je to celkem přirozené, ale na menším stromku Tsunami, který se dal dobře omýt by se to vyskytovat nemělo. Bylo pět postřiků, ale ten první dávno prošlým Horizonem a Zatem nepočítám, takže čtyři. Přece jenom květů bylo hodně, takže skulinku si v nich monilie najít mohla.  Taky každou chvíli prší. Třeba dnes několikrát. 

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1921) - 168.103 (?), 7.5.2021 21:36

až se oteplí, přestane foukat a začne dusno, dočkáme se. Walter

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1921) - 168.103 (?), 9.5.2021 19:14

stačilo jen oteplení a kadeřavost je tu. A to je teprve začátek. Walter

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 11.5.2021 10:45

Kadeřavost? Neznám. Co to je? smiley Kdyby jste to nevyfotil, tak bych ani nevěděl, jak vypadá. Komu se nelení, tomu se zelení. Pro příští rok je situace jasná. 2x Champion a 2x Syllit. yes

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1921) - 168.103 (?), 11.5.2021 16:30

bohužel letos na jaře mám nějaké zdravotní potíže. Kvůli tomu se postřik řešil tak, že já stříkal tryskou s teleskopickým nástavcem a moje paní měla na zádech postřikovač a pumpovala. Protože hadice mezi nádobou a rukojetí má jen 2 metry, bylo to občas jeden hot a druhý čehý. Jeden postřik nám tehdy úplně stačil. Walter

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 12.5.2021 11:07

Pane Waltře, myslím, že děláte chybu, protože jste si nepořídil akumulátorový postřikovač. Odpadne Vám dřina s pumpováním. Ten dražší mám třetí nebo čtvrrtý rok a stále dávám na jedno nabití až dvanáct nádrží. Ten levnější samozřejmě není tak precizní, ale "šlape" stejně dobře. Nástavec se dá sehnat jen k tomu dražšímu.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 16.5.2021 15:22

Prší, prší, jen se leje, kam koníčky pojedeme. Pojedeme na luka, až kukačka zakuká. A věrným přítelem špatného počasí je kadeřavost listů broskvoně a moniliový úžeh peckovin. frown Plán ale zůstává jasný i do budoucna: 2x Champion a 2x Syllit. Všude kam se dostříklo postřikovačem je situace bezvadná, Ve vyšších partiích se něco objevuje. Moniliový úžeh se také snaží dostat ke slovu, nejvíce klasicky na náchylném Bergeronu. Příště by neškodilo nechat minimálně jeden postřik na pozdější dobu. Otázka zůstává, jak účinný je ten Prolectus, když se v návodu k použití uvádí, že při velkém tlaku choroby je účinek slabší. Možná, že místo něj použiju Talent, nebo Magnicur Quick. Doufám, že ten Prolectus bude účinný alespoň na moniliovou hnilobu, když už má tu výhodnou OL 1 den.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1921) - 168.103 (?), 18.5.2021 12:31

takhle kadeřavost úřaduje u sousedů za plotemsad Walter

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 18.5.2021 15:17

Kukačka už zakukala, a protože pršet nepřestává, silně "kuká" i kadeřavost a monilie. Krásně je vidět rozdíl mezi málo ošetřeným porostem broskvoní, vůbec neošetřeným, a 4 x ošetřeným Championem a Syllitem. Jsem s tímto výsledkem spokojený, protože jsem se už domníval, že žádná kadeřavost letos není i bez ošetření. Co se týče násady, tak například na Springcrestu bylo dost letorostů třeba s dvaceti plůdky, ale bez rašících listů. Všechny tyto letorosty bez rašících listů jsem odstranil. Opylení broskvoní jde skoro samo, kdežto ty švestkomeruňky a aziatky jsou na tom bledě. Jedině snad ta Fortune něco má. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
MRAZUODOLNÉ TRUBKY31.10.2024
VÝPLŇ MEZI SCHODNICEMI31.10.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup29.10.2024
Železný kůň husqvarna15.10.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika