Kadeřavost broskvoně 2021

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?)
2.5.2021 14:17

Kadeřavost listů broskvoně jsem zatím nikde neobjevil, ale není všem dnům konec. 2x Champion a 2x Syllit snad kadeřavost odradilo. Jak jste na tom Vy? 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?), 3.4.2021 9:49

Já bych Aliette Petře použíl až po odkvětu, přece jen je to systémový fungicid, tzn.že je rozváděn rostlinými pletivy a k tomu potřebuje něco "zeleného",čím víc, tím líp.

host - 35.107 (?), 3.4.2021 14:48
To mě taky zajímá. Včera jsem odstraňoval postižené loňské přírůstky na mladých broskvoňích, většinou až k prvnímu pupenu. Z krásných stromků zbyli mrzáci. A to se budu ještě modlit, aby to pomohlo. Kvůli vymírání pupenů/rakovině nebo jak to nazvat je u mě pěstování broskví téměř nemožné. Letos únor Kuprikol, minulý týden Champion a teď chci aplikovat Aliette.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 3.4.2021 19:28

Já také stále nevím, jestli se jedná o Pseudomonas syringae nebo o Stigmina carpophila, protože i u suché skvrnitosti se uvádí podobný příznak a to, že: Na letorostech se choroba projevuje tvorbou propadlých hnědých skvrn, které jsou často doprovázeny klejotokem. U rakovinového odumírání se to ještě konkretizuje tím, že se hnědé skvrny vyskytují hlavně pod pupeny. Vzhledem k tomu, že situace se podstatně zlepšila po podzimním postřiku Championem, tak by se spíše mohlo jednat o rakovinu, Champion (podzimní postřik) ale vůbec nezabírá proti suché skvrnitosti. která už je snad na každém letorostu. 

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 4.4.2021 15:21

Dnes jsem "dával" na broskvoně ten Syllit. Spíš ale kvůli suché skvrnitosti, než kvůli kadeřavosti listů broskvoně. Hodí se právě to, že se může používat proti oběma chorobám zároveň. Vzal jsem ještě Kumulusem hrušky a švestky proti hálčivcům. 

host - 9.21 (?), 4.3.2021 16:36

Děkuji moc za reakce:). Tak to snad vychytám časově dobře:)

Karel Kratochvíl

host - 62.195 (?), 10.3.2021 15:54

Tak jsem stříkal broskvoně teprve dnes Kuprikolem. Přitom jsem si všiml, že na nich mám plno vlků- svisle rostoucích silných výhonů. Chci se zeptat, jestli je mohu ustřinout teď nebo později až v květu. Nechat tam jeden nebo dva pupeny nebo to ustřihnout celé?  Stejně tak bych chtěl odstranit svisle rostoucí ýhony na meruňce.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 13.4.2021 11:46

Je to sice fantastické, že zima nepřechází rovnou do léta, a konečně bude i nějaké to jaro, ale venku je zima jak psírně a do toho prší. Rašení broskvoní se tak hodně protahuje a divil bych se, že by kadeřavost tu a tam nevyskočila jako čertík z krabičky. Dával jsem 2x Champion a jednou Syllit a mohl jsem ještě jeden postřik Syllitem přidat. Broskvoně už to čekání zřejmě nebaví a tlačí se do květu. 

Sagitaria
Sagitaria

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 14.4.2021 16:14

Kadeřavost – postřik dnes? Ano, kadeřavost postřik ještě dnes. Stejně je možné, že nějaká bude. Je raritou, že v polovině dubna je rozkvetlých jen pár květů na Springcrestu, toť vše. Respektive v posledních teplých letech to nebylo zvykem. Použil jsem dle receptu pana Vinšálka Syllit + Horizon. 

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 2.5.2021 14:17

Kadeřavost listů broskvoně jsem zatím nikde neobjevil, ale není všem dnům konec. 2x Champion a 2x Syllit snad kadeřavost odradilo. Jak jste na tom Vy? 

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1940) - 168.103 (?), 2.5.2021 16:36

už se objevuje, 1xKuprikol 6.3. by mým broskvoním stačil, kdyby ovšem za plotem nebyly sousedovy broskvoně, které ošetřil naposledy vloni na jaře. Walter

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz