Mávnul bych nad tím rukou a považoval to za další záměnu, ale stromek pochází přímo od pana Mimma z Bulharska. Jinak J.H.Hale prodávali i ve Strážnici.
V Bulharsku jsem je otrhal včera. Jinak by je napadl hmyz. Jsou velmi veliké, stále tuhé, ale chutné. Nechávám je v chladu k postupné spotřebě. Tvůj stromek byl od stejného prodejce, ale ta doba zrání se mi nezdá. Prodává ještě Suncrest a Fayette.
Abych se přiznal, tak si teď nevzpomínám jaký ten můj stromek má typ květů. Pokud je má zvonkovité, tak to je naprostá záhada, protože J, H. Hale na fotkách pana Mimma a stejně tak Suncrest a Fayette mají květy miskovité.
Už ani na to Bulharsko není spoleh. Podstrčili zřejmě panu Mimmovi to, co se jim právě hodilo. Byl bych rád, kdyby jsem na tom stromku příští rok objevil alespoň ty miskovité květy.
Díval jsem se dnes na trhu. Existuje sice asi nějaká "QA" procedura, ale když si nějaký zákazník vyndá sazenici a po prohlédnutí ji vrátí do jiného pytle, může k záměně dojít. Cedulka je jen na pytli a ne na sazenici.