Favorita Morettini 3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 163.11 (?), 19.6.2011 13:22
No, musím říci že Bulhaři to zkoušeli už před dost dávnou dobu, montfortka byl jejich zdroj tolerance k šarce, Gabrovská se povedla, co se týče chuti. má ale dvě velké nevýhody- nesnese sušší stanoviště- tam mi hodně padala už ve fázi velkých zelených plodů, a ze zkušenosti sadařů vím, že kde nebyl vhodný opylovač, (pravděpodobně Althanova, či některé pološvestky), tak ani neplodila.Jinak s tolerancí to docela ušlo, až na citlivost na roztoče ve školce, to se nedalo moc uhlídat. Černošická je zajímavá raností a velikostí, sice nakyslá, ale jako jedna z prvích švestek konzumovatelná. Moc se už nevidí, ve starších zahradách v Čechách se občas najde.
david
|
|
|
|
|
|
|
Jelen - (42) - 78.28 (?), 20.6.2011 15:54
Černošická má kyselou slupku, o dužnině bych to netvrdil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 23.7.2014 10:19
U nás krapet později,ale i sýkorkám chutnají,a ještě né zcela zralé jdou od pecky.
Souhlasím, je to zvěrstvo takhle nechat stromek, aby přeplodil.Je vám to líto protrhávat na vzdálenost deset cm(?), pak se musíte smířit se střídavou plodností, o krapet jemnějším aroma, a možnosti zimního vymrznutí, npř.při pětadvaceti stupních pod nulou, déletrvajicími mrazy které by nepřeplozený stromek jindy vydržel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.125 (?), 9.7.2017 19:16
Krása, můžu jen závidět.Tady v HK nemám ani jednu broskev, zmrzly.Strom je mladý, roste moc pěkně.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|