Cresthaven dozrává
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 18.8.2012 16:44
Cresthaven na JM je po sklizni.Min.o 14 dnů dříve.Totéž vypadá i hroznů a ostatního ovoce.Enormní sucho a teplo všechno uspíšilo.Nové výsadby stromů nebylo nikdy potřeba tolik zalévat, jako letos.I tak některé mladé výsadby utrpěly. AB
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 46.247 (?), 18.8.2012 22:31
I když se většina pěstitelů jistě nemůže dočkat, až budou dozrávat hlavní jabloňové odrůdy, pan Walter nám připomněl, že ještě neskončila letošní broskvová sezóna. Mimochodem, pane Mimmo, nepochlubil by jste se s Vaším Suncrestem? Máte pravdu, pane Waltere, Cresthaven opravdu vybarvuje i mně. Chuť později dozrávajících Halehavenů a Envoyů se přece jen zlepšila na poněkud přijatelnější úroveň, takže nakonec celkem ujdou. Příště budu první dozrávající plody protrhávat a nechám je den i více uležet, aby se chuť stala o něco plnější. Pod méně plstnatou, zářivě červenou slupkou plodů odrůdy Envoy, se skrývala světle žlutá dužnina s navinulejší chutí, která by se u uleželých nebo později dozrávajících plodů, dala už nazvat jako osvěžující broskvová chuť s určitou plností, nebo snad díky přece jen vyššímu podílu cukrů v plodech. U Halehavenu byla slupka plstnatější, s tmavším odstínem červené barvy, i tmavším odstínem žluté barvy dužniny a s poněkud plnější, sladší chutí, než tomu bylo u odrůdy Envoy. Menší ze dvou plodů odrůdy Flamin Fury neměl sice potřebné cukry, ovšem špatný rozhodně nebyl, takže si počkáme, co nám o sobě prozradí ten větší. Ale i kdyby prozatím neprozradil nic mimořádného, určitá naděje do budoucna tady je.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3365) - 5.149 (?), 23.8.2012 13:00
Také jsem v pondělí sklízel Cresthaven- na poměrně malém stromku jsem měl cca 6 kg broskví. Byla to první větší úroda tohoto čtyřletého stromku. Doma mají úspěch. Jen nevím co udělá jedna větev, která byla přetížená plody- asi jsem ji na jaře špatně ostřhal.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 23.8.2012 13:08
Cresthaveny jsou letos obrovské velikosti, slupka je také dost pevná, u pecky nejsou tak rudé ani nejsou tak vybarvené s nějakou výraznou příchuťí.Chtělo by to naočkovat na semenáč.Z pecky by vám něco takového (v takové velikosti) nezaplodilo.Možná má někdo jiné zkušenosti. AB
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|