Co je příčinou?

host - 224.18 (?)
13.4.2012 0:09

No, děkuji Vám všem za pomoc a radu, ten Roundup mě samotného napadl také, ale to by muselo jedině fouknout od sousedů a nechci nikoho vinit. Ale možné to je.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 13.4.2012 16:12

Mám podobný názor jako Paľo. Může se jednat zatím o částečnou asfyxii kořenů. Podobně na tom byla moje stará RH a B.J. Elberta. Předcházela tomu ale stále se zhoršující chloróza, žloutenka, a nekonec kolabs s podobnými příznaky jako na fotografii.

host - 224.18 (?), 15.4.2012 17:12

Zajímavý typ, děkuji. Stříkám léta jen Kuprikolem, letos v polovině a na konci března, ale stromek má od výsadby dosti omezenou plochu pro růst kořenů, menší, než je současná plocha koruny a i v minulosti měl částečně náběh na chlorózu. Je možné, že Váš názor podporuje i to, že v průběhu března bylo u nás dost sucho a změna nastala při odkvětu a až po dešti. V současnosti je stav nezměněný, viz pohled shora. Asi by bylo nejlepší nevyvinuté větve odříznout, ale ještě chvíli počkám, zda to nebude postupovat. Zatím Vás zdravím.

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 224.18 (?), 4.5.2012 8:35

Zdravím Vás. Po třech týdnech se přikláním k Vašemu názoru, že to nejspíš opravdu mohla být asfyxie a odumření některých větví. Větve s nevyvinutým olistěním jsem odřízl. Stromek normálně odkvetl, nasadil na plody a zdá se být v pohodě.

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 10.81 (?), 4.5.2012 14:03

Dobrý deň do Budějovic! Ak sme Vám s Petrem pomohli upresniť diagnózu, potešenie je hlavne na našej strane. Čas istotne ukáže, ako sa broskyňa s problémom v pôde či v cievnych zväzkoch vyrovná. Ošetrením kôry konárov meďnatým prípravkom, napr. pomocou štetca, nič nepokazíte. Takisto by som skúsil počas sezóny 2-3 ošetrenia listovým hnojivom s obsahom mikroelementov.

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 224.18 (?), 4.5.2012 17:51

Díky Vám za rady a zdravím.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 12.4.2012 22:56

Netvrdím, že je to nutně Roundup. Nejde o jarní aplikaci. Před lety zemědělci stříkali na podzim řepková pole k lepšímu vyzrání semen a příští jaro vypadaly podobně všechny rašící stromy do půli vesnice.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 12.4.2012 23:14

Souhlasím s Vámi a cituji z tisku: typickým příznakem poškození dřevin herbicidy na bázi derivátů kyseliny fosforečné je především tvorba drobných listů jehlicového v zhledu, které vyrůstají v chomáčcích z jednotlivých pupenů. Celý dokument mám ve Wordu, obrázky které jsou připojeny (jabloň, růže) by odpovídaly tomuto poškození neumím je převést na jpg-

Mr Big

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 12.4.2012 23:19

Ještě je uvedeno: U dřevin v roce ošetřování většinou žádné příznaky poškození nepoznáme, ale v následných letech se postižené rostliny různě deformují a většinou postupně odumřou. Smutné.

Mr Big

host - 224.18 (?), 13.4.2012 0:09

No, děkuji Vám všem za pomoc a radu, ten Roundup mě samotného napadl také, ale to by muselo jedině fouknout od sousedů a nechci nikoho vinit. Ale možné to je.

host - 167.68 (?), 6.5.2012 23:51

Letos mi takto neraší celá půlka stromu. A i v okolí jsem letos zaregistroval podobně vypadající broskvoně. Nevím, jestli se jedná o asfyxii... na kůře jsem žádné nekrotické skvrny nepozoroval, měďnatými fungicidy ošetřujeme pravidelně, jak na podzim, tak v předjaří. Další broskvoň ve vlhčím prostředí je na tom mnohem lépe. Navíc letos je poměně sucho. Herbicidy jsou taky vyloučený... a monilióza snad také ne, když tato půlka nerozkvetla, většina květních pupenů vymrzla. Zatím jsem s tím nic nedělal, po případné amputaci nerašící části z toho bude pěkná vobluda.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz