Broskvoně 2025
|
|
 |
 |
host - 213.87 (?) 31.3.2025 20:56
->Walter
Tak to mám podobně, jedna zahrada v zástavbě, druhá na okraji dědiny. U mě to rozkvétá v obou zahradách +-stejně, ale v té na okraji dědiny jsou noční minima při mrazech až o 2°C níže... to chybějící mikroklima zástavby je znát. MH
Z nejranějších je unikátní asi ta Primissima, rozkvétá později i když je nejranější ze všech. Ty další velmi rané odrůdy mají společné to, že rozkvétají jako první (Sagittaria, Springtime, Harbinger).
Jak jsou na tom s rozkvétáním ty další velmi rané broskve - Amsdenova, Luna apod?MH
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 30.3.2025 15:02, zobrazeno: 523x
Pár dní se to rozbalování květu nakonec protáhlo, ale teď už se otevírají první květy na nejranějších žlutomaskách Francoise a Sagittaria.
Nejranějším žlutomasým broskvím může konkurovat u nás česká broskvoň Kamila. Mělo by jít zřejmě o mnohem odolnější velmi ranou žlutomasou odrůdu. Nemáte ji někdo, nebo info, kde by se dala sehnat (i roub) broskvoň Kamila? MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 30.3.2025 16:43
Kvete vám velmi brzo pane Walter, čím to je - má lepší místo v zahradě nebo kvetou takto i v okolí? Springcrest mám přištěpený a ještě nekvete - ten je pozdnější oproti Francoise. MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 31.3.2025 20:56
->Walter
Tak to mám podobně, jedna zahrada v zástavbě, druhá na okraji dědiny. U mě to rozkvétá v obou zahradách +-stejně, ale v té na okraji dědiny jsou noční minima při mrazech až o 2°C níže... to chybějící mikroklima zástavby je znát. MH
Z nejranějších je unikátní asi ta Primissima, rozkvétá později i když je nejranější ze všech. Ty další velmi rané odrůdy mají společné to, že rozkvétají jako první (Sagittaria, Springtime, Harbinger).
Jak jsou na tom s rozkvétáním ty další velmi rané broskve - Amsdenova, Luna apod?MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10464) - 70.240 (?), 1.4.2025 13:32
Amsdenova ani Luna nejsou velmi rané. Poupata mají ještě zavřená, stejně jako u Albatrosu. Nejranější je ta Primissima. Vzácná je její ranost, ale třeba žlutomasý Harbinger je úplně jiný "level", stejně jako je zase FM3 oproti Harbingeru vyšší level. Co se týče Springcrestu, tak například Maycrest je navinulejší a Sugar Time zase sladší.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 117.38 (?), 1.4.2025 15:40
U nás docela kvete Redhaven a začíná Flamingo. Brno jih
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 1.4.2025 21:01
Jo máš pravdu Petře, Luna a Amsdenova jsou rané. Ta Primissima zraje o kus napřed. Sugartime, Maycrest - jaká je citlivost u nich na mrazy do květu oproti Springcrestu? ještě byl kdysi nějaký ještě ranější Rich May v prodeji.
Tady na severovýchodě 240m broskve RedHaven ještě nekvetou, poslední 3 dny zima déšt mrholení do plného květu meruněk, postříkal jsem meruňky proti mon. úžehu. MH
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|