Broskve 2022
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 223.8 (?), 23.6.2022 10:00
Dobrý den, letos mi poprvé zaplodil vysazený stromek Redhaven, chci se zeptat, jestli si broskev množství plodů sama reguluje opadem nebo je mám protrhat, některé větvě mají množství plodů a jsou ohlé k zemi už teď viz foto.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 223.8 (?), 23.6.2022 14:19
Díky. Mám to udělat už teď nebo ještě počkat?
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 23.6.2022 14:45
půlku bych udělal teď, zbytek až při začínajícím vybarvování, opět jen menší nebo poškozené plody, které bývají většinou na koncích větví a spíš ve spodní partii stromku. Walter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 206.230 (?), 26.7.2022 18:37
Dobrý den, prosím o radu zkušenějších sadařů u dvou problémů.
1. Jak odradit vosy, kterým stejně jako mně chutnají broskve (Redhaven) - pověsil jsem na stromek plechovku s trochou piva, ale i tak ztratím 10-15% úrody z důvodu nakousnutí, plísně, hniloby
2. Co dělat proti praskání pecek (Redhaven). Po rozkrojení je většinou v pecce i plíseň
Děkuji a přeji stědrou úrodu všem
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.142 (?), 26.7.2022 23:05
Praskání pecek = nedostatek bóru.
Jinak vosy mně broskve také ďobou, tak jim nechávám 2-3 naďobané plody na zemi pod stromem... Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 6.8.2022 12:37
Vítej zpět v czechlandu. Díky za poznatky o tamějších broskvích. Ještě bys mohl napsat, jestli na těch spadlých sladkých broskvích bylo tolik hmyzu jako u nás.
Kyselost a říz broskví je i odrůdou a taky u nás chladnější noci zvýrazňují kyseliny podobně jako u révy. Koštuju opožděnější Sunhaveny z chladnější zahrady a jsou s ostřejší kyselinou - říznější.
Takže Snow queen je držák co se týká trvanlivosti? Mám vyhrazený nový stromek pro naočkování bělomasé Springtime namísto starého Sunhavenu, který postupně odejde. Springtime by měl být najistotu i v horších letech. Snow queen je tedy lepší chuti? MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|