Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 114.80 (?),9.8.2017 12:51
PzP: ("...nechtěla letos nic dát...").
Čo už. Benedicte nedá každému.
Vám nedala, mne dala. Netreba to tak prežívať.
Na definitívny záver debát s Vami (nechcem mať s Vami nič spoločné, ani len hádky cez internet): stane sa, že si ľudia povahovo, ľudsky "nesadnú", nie je to ale tragédia a nie je to až tak zriedkavé. Je to evidentne prípad aj nás dvoch. Určite mám svoj podiel na tom aj ja - nechcel som si s Vami mailovať a neposlal som Vám štepy. Treba to brať ako fakt a nečeriť hladinu. Niektoré príspevky som si mohol odpustiť. Je detinské (teraz hovorím o sebe) robiť tu cirkus ostatným a zaplevelovať toto fórum. Je trápne ak to musia mazať.
Nedala, nedala, protože v květu zmrzla. Velkomožný pán zo Šuran to nemůže pochopit. To ostatní je zbytečná "omáčka", nebo-li kecy. Spíš by mě zajímal původ bělomasé odrůdy, která zraje na konci srpna. Ta přežila mrazy z bělomasých broskvoní vůbec nejlíp. Poslali mě ji z Uherského Ostrohu jako žlutomasý Candor. Asi by to chtělo zapátrat tam. Jinak kvalitních broskví je letos dostatek, takže výpadek Benedicte nijak zvlášť nemrzí. Nakonec i ta bělomasá Krasava není zlá.
Moje první úroda Benedicte na dvouletém stromečku. A začíná se líbit včelkám, budu muset zasáčkovat. Jarní mrazy přežily moje broskvoně (Olomoucko) v pohodě, na malých stromcích zbylo tak akorát, velké jsem musela protrhávat. Mrazíky mi nejvíce poškodily malvazinku a z meruněk VP, Karolu a mladé stromky místní rané velkoplodé odrůdy.
PS: Jak zafixovat obrázek focený mobilem, aby se neukládat naležato? V počítači se zobrazuje správně.
Neznámá bělomasá broskvoň zrající po Krasavě nebude Benedicte, jelikož je mnohem mrazuodolnější. Zatímco Benedicte 0 plodů, takže ani ťuk, tahle bělomasá záměna je obsypaná. Takže si přeju dobrou chuť. Teda až dozraje.