Benedicte
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 234.38 (?) 16.8.2019 21:47
Môžete porovnať velkosť plodov medzi Flamingom a Benedicte? Flamingo mám.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10414) - 196.17 (?), 2.9.2017 11:57
Celkem si ho tady na fóru chválí. V minulém roce jsem měl první dva plody, ale "mýdlová" chuť, jak já nazývám příchuť bělomasek, byla poměrně slabá. Letos bohatě kvetl, ale květy, či plůdky zřejmě zmrzly. Že Vaši známí mají takový názor, docela chápu. Myslím, že oprávněně. Nejsilněji se ten rozdíl jeví u raných odrůd, kdy při dozrání první žlutomasé odrůdy pocítíte ten rozdíl oproti nejranějším bělomasým odrůdám jako je například Primissima Delbard nebo Redwin. Je to prostě jiný "level", jak říká s oblibou MV nebo-li Miloš Vysloužil. Benedicte má ale určitý zvuk a zdejší popularitu, takže si počkáme. Jayhaven mě letos dosti příjemně překvapil.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 253.99 (?), 2.9.2017 15:19
Ked som cca pred 5 rokmi prvy krat kupil v obchode placate broskyne tak som si ich zamiloval. Ta chut sa mi do dnes zda skvela a vzdy v obchode preferujem prave placate broskyne. Az neskor som si uvedomil, ze su tiez bielomase - tak ja predsudky nemam a na tomto fore som zistil, ze aj mnohi ini ich maju velmi radi.
Ale ked porovnam chut mojich Benedicte a Jayhaven, tak jasne volim Jayhaven - ale urcite si netrufam robit zavery, lebo Benedicte som jedol len jednu spadnutu zo zeme.
|
|
 |
|
 |
 |
|
KarelJM - (33) - 142.2 (?), 6.9.2017 20:51
První úroda Benedicte z 2 letého stromku: chuť opravdu připomíná vinohradnické bělomasé broskve s hořkou příchutí, ale je větší, má atraktivnější, téměř celočervenou barvu a mnohem méně chlupatou slupku. Jako jedinou broskev bych jí nenasadil, mezi více stromy si najde svoje místo. osobně mi žlutomasé asi chutnají více.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 55.168 (?), 25.1.2019 8:33
Petr, a čo vravíte na Lunu a jej odolnost voči kučeravosti? Pokiaľ si dobre spomínam z nejakého iného vlákna, mali ste to s ňou také premenlivé?!? Zmenilo sa v tom niečo, k lepšiemu-horšiemu? Ďakujem. Igor
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |