Zničí dnešní počasí úrodu?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 7.5.2011 7:31
YR to vyšlo nad očekávání.Dnes -na sobotu- nebyly už ani přízemní mrazíky jako včera, kdy někde a jen místy odešly mladé výhony sazenic vína.V Norsku mají skutečně dobrého Dědu Mráze. Mirku, jsem rád, že sdílíte své poznatky a YR už také sleduju.Děkuju. AB
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 7.5.2011 12:38
Výsev nakladaček jsem odložil po patnáctém květnu i když loni místo mrazíků zase bylo mokro a první výsev jsem musel v červnu opakovat.Příroda "čaruje",zahrádkář jen "zírá". AB
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 29.34 (?), 5.5.2011 21:02
u nas na okraji prostejovska a zlinska zadne skody. ani kvety jahod, ani lilie zadne zmrzliny
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
alkuska - Bronzový Zahrádkář (72) - 131.15 (?), 6.5.2011 9:37
Tak my jsme v Brne dopadli dobre jak to tak ctu. Omrzlo nam akorat kiwi. To je docela k takovemu tomu krivemu usmevu, koupili jsme dve sazenice v olomouci na flore, v nedeli zasadili a pak hned tohle :) Jak to nebylo jeste zvykle a otuzile, vsechny listy cerne. Dostala jsem se na zahradku az ve stredu, takze po te (aspon u nas) nejchladnejsi noci, zabalila jsem to do netkane textilie a doufam ze znova obrazi. Vyhonky jako takove maji porad zelenou barvu, jen listy jsou fuc. Myslite ze to prezije? Teploty rano (mezi 6-7) byly tesne pod nulou.
Jinak skody nemame, jen konce vetvicek merunky oschly, ale plody drzi, tak je to dobry. Nastesti jsem si vzpomnela uklidit truhliky z balkonu, to bych nadavala, mam tam krasne begonie.
Co me letos zatim nastvalo nejvic bylo to, ze mi pres velikonoce uschlo pod stresnim oknem 30 peknych sazenic kedlubny. Do haje, clovek se s tim mesic tento, a pak je to na troud behem 3 dnu... Nejdriv vedro, pak mraz, to je zas pocasi... :)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.130 (?), 6.5.2011 23:07
Dnešní rekapitulace HK, zahrádka v osadě - ořech, réva kaput, angrešt 50%, jahody + brambory přes přikrytí připálené, jinak ovoce OK. Horší je to v okrasné části - tak napolovic připálené rhododendrony, wistárie, trubače, gingko, ruj, pierisy, kapradí kromě pérovníku, hosty a úplně na troud spálená krásnoplodka . Lída
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|