Zničí dnešní počasí úrodu?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.147 (?), 4.5.2011 8:45
A co teplota - 5 st..C, která byla u nás v noci ze včerejška (mezi Trutnovem a Náchodem)? Včera bylo asi 4 cm sněhu, do večera roztál, vše mokré a ráno byla celá zahrada pod silnou vrstvou námrazy i ledu. Trvlaky už měly velké výhony, keře rybízů kvetly, plno cibulovin rozkvetlých, lilie byly už vysoké asi 20 cm, některé i více - ráno bylo vše stažené mrazem, kvetoucí cibuloviny otočené k zemi, zmrzlé i listy keřů a stromů. Zeleninu oželím, dá se vysadit znovu, ale celá okrasná zahrada je asi v háji... JP
|
|
 |
|
 |
 |
|
Kytule - (22) - 51.27 (?), 4.5.2011 9:53
U nás to bylo podobné (Královéhradecký kraj, u přehrady Rozkoš). Za noc všechno přemrzlé. Zeleninové záhony jsem měla zakryté a ve skleníku přitápím. Ale všechny kvetoucí cibuloviny, vyrašené denivky, bohyšky, pivoňky všechno přemrzlé. U okrasných keřů zmrzlé vyrašené listy. Zahrada už krásně kvetla a teď je na to opravdu hrozný pohled.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Kytule - (22) - 51.27 (?), 4.5.2011 10:15
Vím, že se jim nic nestane, ale třeba loni na podzim jsem si dokupovala spoustu tulipánů různých barev a tvarů a ani jsme si květy pořádně neužili a jsou pryč. Alespoň třeba tulipán Gavota pár dní kvetl a je opravdu nádherný.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 155.121 (?), 4.5.2011 11:13
Jen aby tu dnešní noc to nebylo ještě horší, když se vyjasní.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 47.93 (?), 4.5.2011 13:31
je to hnus... :-(.. loni celé jaro propršelo, letos přijde mráz.. ach jo..
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.147 (?), 4.5.2011 13:34
Já jsem ještě odpoledne na zahradě nebyla a jsem zvědavá, co to udělá po rozmrznutí. Hodně zmrzlé byly také pivoňky - to bude asi po nich. Zítra napíšu přehled zkázy... Letos moc okrasné zahrádky nebudou a úroda asi také ne. JP
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|