Vyplatí se dnes ještě pěstovat brambory?
|
|
|
|
host - 183.242 (?) 8.4.2010 11:21
Máte stopro pravdu. Záleží na tom, co člověk považuje za vyplatí. Někdy je plus, a nejen u brambor, jen to, že víte, že není přechemizováno, že si utrhnete, vykopet, vezmete, ze zahrady nebo ze sklepa tehdy, když na to máte chuť, nemusíte myslet na to, nezapomenout koupit. Co se týče chuti je to vyplatí se, jasně. Ono, ve finále, kdybychom brali cenu osiv, sadby, hnojiv, postřiků, pohonoch hmot, hodin strávených a výsledk vždy nejistý, by se nevyplatilo pěstovat vůbec nic. U brambor, na poli ne přímo ve velkém, nemusí být ani na přežití, stačí, když se vrátí to, co jste museli vložit (nemyslím práci). Tak to vidím já. Elena
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 8.4.2010 11:21
Máte stopro pravdu. Záleží na tom, co člověk považuje za vyplatí. Někdy je plus, a nejen u brambor, jen to, že víte, že není přechemizováno, že si utrhnete, vykopet, vezmete, ze zahrady nebo ze sklepa tehdy, když na to máte chuť, nemusíte myslet na to, nezapomenout koupit. Co se týče chuti je to vyplatí se, jasně. Ono, ve finále, kdybychom brali cenu osiv, sadby, hnojiv, postřiků, pohonoch hmot, hodin strávených a výsledk vždy nejistý, by se nevyplatilo pěstovat vůbec nic. U brambor, na poli ne přímo ve velkém, nemusí být ani na přežití, stačí, když se vrátí to, co jste museli vložit (nemyslím práci). Tak to vidím já. Elena
|
|
|
|
|
|
|
Fíček - (15) - 168.21 (?), 8.4.2010 12:05
Má skleník (polykarbonát) vic jak za 25 000, a myslíte, že se mi to někdy vyplatí?Ale jen to, že je to z vlastní produkce, tak to sotjí za to.Vím co tam dám a když si to vezmu hned, je to to nej.
|
|
|
|
|
|
|
host - 184.28 (?), 8.4.2010 12:05
Dík za kladnou reakci, vidím že jste pochopila podstatu věci mé reakce na předešlé diskuzní příspěvky.
FR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 70.100 (?), 8.4.2010 12:11
Připadne mi zvláštní, deptat personál BĚŽNÉ restaurace dotazy na původ brambor. Samozřejmě chápete, že v restauraci potřebují uvařit s co nejnižími náklady, abyste je při placení nezastřelil.
____že asi berou oloupané vakuované polotovary někde z nějakého velkoskladu. O to hůř pro hospodského a následně i pro hosta, že nemají vůbec tušení o kvalitě brambor a o způsobu jejich využití.___
Kdyby to nedělali, tak by stálo jídlo 4x tolik. Je to stejné jako s Pohlreichem, on sice vaří jen ze surovin, ne z náhražek, ale zapomíná dodat, že ty kalkulace jídel vyjdou několikanásobné.On totiž ten vývar někdo musí uvařit, ty brambory někdo musí oškrabat a to stojí peníze.
Mimochodem škrabané brambory se rozvážely třebas v Pardubicích už v 70 letech, brali je do kasáren, škrabaly je baby v ženské věznici. Dováželi je v konvích zalité vodou, jen se vlily do kotle a jak jsme si mlaskali.
Knedlíky s brambory srovnávám proto, že obojí je typicky příloha. Zatímco u jedné Vám neznalost původu vadí, u druhé ne. To mi připadne poněkud nevyvážené. Howgh.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|