Síran, sůl
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 122.69 (?), 3.12.2013 19:03, zobrazeno: 24862x
U nás hospodari používají ke hnojení jeno síran-sul ale nevím jaký snad draselný na všechno nejen na brambory, muže to stačit, to je jiný draslík jako v npk a v cereritu?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.131 (?), 3.12.2013 21:43
Malé doplnění - při použití draselné soli u brambor je lépe používat tu s vyšším obsahem draslíku (= méně chlóru). Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
brousek - Bronzový Zahrádkář (71) - 175.210 (?), 4.12.2013 9:29
Ono nejde ani tak o objemová množství, jako spíše o to kdy použít chorid draselný a kdy síran draselný. Tyto chemické sloučeniny se musí navázat na něco objemného z praktických důvodů. Clorid draselný můžu použít k předzásobení draslíkem v takovém předstihu, aby stačil vyprchat chlor. Síran draselný se může aplikovat před výsadbou, výsevem i během vegetace. Zkuste si na zhrádku, tam kde budete mít brambory, vylít lák od naloženého masa a uvidíte co jste ještě neviděli.
brousek
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 181.165 (?), 6.12.2013 18:33
Paní Jiřino, ty chloridy se neztrácejí z půdy tak rychle. Jeden mi na záhon pro brambory, tu načervenalou tekutinu vylil, myslel si že dělá dobře a dopadlo to jak píšete. Na pěkném fláku záhonu, byly jen bramborové bonsaje.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.131 (?), 4.12.2013 10:06
Myslela jsem chlorid (ten se prodává jako "draselná sůl"), je 40 a 60%. Pro brambory je lepší ten 60%, protože má méně chloru. Síran draselný jsem nikdy k bramborám nepoužila, spíš ke stromkům, protože má podstatně vyšší cenu. Lída
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|