Plíseň bramboru (i rajčete) 2021
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 26.7.2021 13:16
Plíseň bramboru na rajčatech to je každoroční hit sezóny, kde nestačí jedno vlákno, ale musí se to pořádně rozjet hned v několika najednou. Zvlněná studená fronta přinesla na naše území déšť a současný STAV FRONTY neznám, ale bude se nad naším územím vlnit a přinese další srážky. Proto jsem raději v pátek 23.7. večer aplikoval druhý postřik Ridomilu Gold MZ Pepite (Pepíček) a to po 16 dnech po prvním postřiku. Moc se mi do chemie nechce, ale nakonec nelituju. Pěstuju klasiku: Tornádo, Orkádo, Start, Bejbino, Mandat, Rubinku, Goldkrone, Grandenberry, Toro. Toro jen proto, že je rané, jinak mně moc výrazné.nepřipadá. Třeba proti ranému Grandenberry je to "odvar." Potom nově ty odolnější crimsony, které nestříkám. Venku zrají už Goldkrony, Grandenberry, Tora, Mandaty a sem tam nějaká Rubinka.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 28.103 (?), 21.7.2021 21:11
Máte někdo referenci na síran měďnatý. Resp. Modrou skalici?
Díky
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.1 (?), 22.7.2021 22:36
Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale jsem začátečník. Pokud se použije postřik na okurky, např. Acrobat, a okurky posbírám až po uplynutí OL, jestli ten postřik nemůže být v okurkách při jejich konzumaci nějak cítit. Dík.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 28.103 (?), 24.7.2021 12:21
Nejsem si jist, zda-li to není právě plíseň. Ale dochází mi k hnědnutí a nevyvinutí květenství. Tedy květ není vůbec a obal hnědne.
|
|
|
|
|
|
|
host - 28.103 (?), 24.7.2021 12:44
Tady ty jsou opylené ale hnědnutí je očividné
|
|
|
|
|
|
|
host - 28.103 (?), 24.7.2021 12:47
Někdy jsou na stonkách takové hnědé ďubky. Nemohlo by jít o nějakou infekcí skrze vylamováné listy?
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 26.7.2021 13:16
Plíseň bramboru na rajčatech to je každoroční hit sezóny, kde nestačí jedno vlákno, ale musí se to pořádně rozjet hned v několika najednou. Zvlněná studená fronta přinesla na naše území déšť a současný STAV FRONTY neznám, ale bude se nad naším územím vlnit a přinese další srážky. Proto jsem raději v pátek 23.7. večer aplikoval druhý postřik Ridomilu Gold MZ Pepite (Pepíček) a to po 16 dnech po prvním postřiku. Moc se mi do chemie nechce, ale nakonec nelituju. Pěstuju klasiku: Tornádo, Orkádo, Start, Bejbino, Mandat, Rubinku, Goldkrone, Grandenberry, Toro. Toro jen proto, že je rané, jinak mně moc výrazné.nepřipadá. Třeba proti ranému Grandenberry je to "odvar." Potom nově ty odolnější crimsony, které nestříkám. Venku zrají už Goldkrony, Grandenberry, Tora, Mandaty a sem tam nějaká Rubinka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|