Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2081) - 168.103 (?)
19.6.2023 12:42

tak já jsem zjistil, že mi něco žere nať a larvy mandelinky jsem žádné nenašel. Ale po deváte večer se začalo něco rojit ve vzduchu a narážet do mě a oni to byli praví nefalšovaní chrousti.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4592) - 25.216 (?), 17.6.2023 18:27
Je to nepřesně nebo blbě přeloženo. V příbalových informacích pro zahrádkáře bývají často chyby. Originální přípravek se jmenuje Infinito. Stáhněte si návod. Fungicidy se obecně používají nejlépe preventivně, právě, aby nevznikla rezistence.

host - 214.246 (?), 18.6.2023 6:15

Pane KUKY děkuji za vysvětlení. Já jsem brambory včera přípravkem postříkal, to mi nedělá takový problém, spíš mi vadí, že o sobě začínám pochybovat jestli jsem schopen chápat text který čtu. Nebyla to nikdy moje oblíbená činnost, číst návody. 
Ještě bych potvrdil, jak tu psal kolega o špatně kvalitě sadby, že má pravdu. Prodejce nepřipouští, že by nějak pochybil, sadba je podle nej v pořádku, Já se nebudu pro tisícovku soudit.Prostě si od nich už nekoupim ani kilo. Jednalo se jen o jednu odrudu. Dvě byly v pořádku.

host - 63.148 (?), 18.6.2023 9:04

Kde a jaké odrůdy jste kupoval?

host - 81.144 (?), 18.6.2023 22:16
Ovosadba a tu odrůdu nyní vevím, musel bych najít ten pytel, ale byla to nakonec jiná než jsme si vybrali... objednali jsme den po uzávěrce... Biegler

host - 81.144 (?), 19.6.2023 10:37
Včera byl velký let matek, sběr amerického brouka byl dnes opravdu bohatý. Biegler

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2081) - 168.103 (?), 19.6.2023 12:42

tak já jsem zjistil, že mi něco žere nať a larvy mandelinky jsem žádné nenašel. Ale po deváte večer se začalo něco rojit ve vzduchu a narážet do mě a oni to byli praví nefalšovaní chrousti.

host - 117.61 (?), 19.6.2023 19:25

No spíše to byl chroustrek letní. Pravý nefalšovaný chroust je podstatně větší a myslým si, že je podstatně méně k zastižení. Jirka

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2081) - 168.103 (?), 19.6.2023 22:11

nejspíš máte pravdu

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4592) - 25.216 (?), 18.6.2023 18:13

To je jasný, takže příště nebrat a objednat jinde. Magnicur Finito, čili Infinito také používám. Střídám ho s Cabrio Duo. Cabrio Duo používám hlavně na první dva postřiky, protože působí na alternárii, hnědou skvrnitost lilkovitých. Ta předchází plísni bramboru. Jak byl zrušen mancozeb (Acrobat, Dithane, Ridomil MZ), tak se stává problémem. Působí na ni právě třeba Cabrio Duo. V Anglii se alternarii říká první plíseň, plísni bramboru druhá plíseň. Cabrio Duo lze použít proti plísni cibule, rajčete, okurky a bramboru. Má krátké OL. Už jsem o něm tady psal, u nás není dostupné, nakupuji ho v Polsku, třeba na allegro.cz. Dávají se 2 ml na 1 litr vody. Cena dopravy je mírná, vždy nákup včas dorazil bez problémů. U nás je dostupné Cabrio Top, které má ale jiné složení a používá se v révě vinné.

host - 81.144 (?), 18.6.2023 22:11
Vážení, dnes dorazil vyoravač brambor, bude ho nutné upravit pro připojení do malotraktoru. Doufám, že pojede a že bude v našich podmínkách použitelný. Tím pádem už snad nebude vyorávání brambor tak náročné jako v minulosti po starém konském pluhu s jednou radlicí ještě překopat motykou. Na druhou stranu nevěřím, že v naší jílovici a po deštích bude vyoravač lepší než pluh. Takže vše jako u plísně nakonec rozhodnou deště. V každém případe by bylo dobré, abychom se při sklizni nemuseli spoléhat na jiné ruce, než jsou ty naše... Magnicur Finito máme postříkáno. Do cibule je dobrá Ortiva. Co se týká těch dalších houbových chorob tak se pořád ještě dá použít i Champion a i ten Dagonis, o kterém jsem zde před nedávnem psal. Biegler
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz