Brambory ještě nevylezly
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 226.21 (?), 15.5.2014 15:08
Na brambory, které chci konzmovat co nedřív, jsem před velikonocí připravl půdu pomocí martínkovy plečky, do kříže, po pár dnech přejel lehkým válcem, brabory nasadil pomocí sazáku na cibuloviny, poprskal eNPéKáčkem vhodným pro brambory a přidal trchu síranu draselného, 5.5. jsem je nakopčil, teď mi je sv. Petr zalévá, jak se oteplí, tak je stříknu systémovým prostředkem proti plísni, pomodlím se aby nepřišla madelinka a počátek prázdnin oslavím vlastní sklizní. Dobrou chuť.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 55.18 (?), 22.5.2014 23:01
Té mandelinky se bojte!! Dnes jsem načapal kladoucí samici, viz přiložené foto.Pěkná hromádka vajíček. Za pár dnů mohou být velké požery.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 132.76 (?), 15.5.2014 17:33
Člověče, divím se vám, že nehledáte informace u odborníků. Furianti vám z toho udělají pěkný guláš a ještě vám to zprotiví. Když to pročítám, ta mi připadá, že bludy hlásají i odborníci Můžete čerpat zde.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 220.186 (?), 15.5.2014 22:47
to, když je vidět tak každá pátá je "proorávka naslepo". Jak jste si přečetl, má jednak funkci zničení čerstvě klíčících plevelů, ale také že vyhřátá povrchová vrstvička nahrnutá nad řádek zakonzervuje teplo do okolí sadby. Tak nejen podpoří růst a prokořenění, ale chrání před pozdními jarními mrazíky. Další jedno nebo dvoje přihrnování je podle potřeby a zlepšuje jak výnos, tak i kvalitu hlíz. Z hlediska výživy je jedno, jeli přihrnována zemina, nebo mulč (tedy příbuzné vlákno brambory v seně). Pokud však ve vaší lokalitě voda špatně vsakuje, je lepší ohrnovat zeminu, protože přebytek vody steče do meziřádků a brambory jsou v pohodě.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |