Bataty
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
driver240 - Stříbrný Zahrádkář (134) - 56.93 (?), 18.1.2020 16:53
Dobrý den, prosím o radu. Rozhodl jsem se taktéž zkusit si vypěstovat batáty. Nakoupeny 2 druhy v kaufu. 1,5 dne jsem je nechal ponořené ve vodě, teď je chci po vzoru ostatních dát na stojáka a nechat ponořené jen z poloviny. S určitostí však nevím, která polovina je vrcholová.
1) Pomůžete mi prosím s určením?
2) U podlouhlých hlíz se mi zdají jedny konce jaksi nahnilé, mám je nechat nebo odříznout. Kdyby tyto konce přišly nahoru, asi by se zasušily, ale kdyby měly přijít dolů, mám strach, že by způsobily totální hnilobu.
Předem mnohokeré díky :-D
|
|
|
|
|
|
|
host - 18.79 (?), 18.1.2020 20:46
není vůbec důvod do nich něco píchat a máčet je zpoloviny ve vodě a tuto ještě měnit, bohatě stačí je položit do keramzitu do květináče, tento postavit do podmisky a jen doplňovat vodu, kterou vypijou nebo se odpaří. a postavte je na nejteplejší místo v bytě, alespoň než vyklíčí
|
|
|
|
|
|
|
host - 56.93 (?), 19.1.2020 0:00
OK zítra provedu :-D Nene píchat jsem do nich nic nechtěl, na to jsem zbabělý :-D Děkuji za reakci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 56.93 (?), 19.1.2020 21:40
Tak jsem dnes 1 fešáka vytáhl z vody a začal mu nahnívat spodek, tak jsem ho okrojil... a hle, je oranžový uvnitř (na fotce při umělém světle to není moc poznat). I kvůli toho jsem se rozhodl ho nakonec fouknout do perlitu, ať aspoň trochu luftuje. Druhý bratříček též nevypadal úplně fresh, tak skončil stejně v perlitu i s jedním kulovým batátem (myslím, že po týdnu je vidět již kořínek). A druhého kulového jsem nechal klasicky ve vodě. Stimulátor zkusím dodat s vodou v druhém kole. Můj podlouhlý batát tvarem spíše vypadá na odrůdu "garnet" ikdyž tvary jsou určitě variabilní.
|
|
|
|
|
|
|
driver240 - Stříbrný Zahrádkář (134) - 56.93 (?), 19.1.2020 21:42
|
|
|
|