Ďakujem za vysvetlenie, tiež sa mi to robilo na výhonkoch, bála som sa, že nejaký "zver". A naozaj, spomínam, že v minulosti som to už videla aj na paprikách.
Otázočka, kt. som si už zodpovedala:
Čo robíte z hľuzami, z ktorých ste brali výhonky na zakorenenie? Ja už z "výrobou sadeníc" končím, mám ich dosť a nedalo mi tie hľuzy vyhodiť. Vyzerajú prudko jedlo. Mala som 4 veľké. Medzitým som zistila:
1. nie sú jedovaté, ani po vystavení na slnku a klíčení, v podstate je jedlá celá rastlina, trochu je pochybnosť s kyanidom v surovom stave, ale to bolo zodpovedané v skoršej diskusii. Okrem toho sa ich chystám piecť.
2. videla som videjko, kde mladá thajčanka ukazovala ako množiť sadenice, a po odrezaní vrchnej časti s klíčkami, hľuzy hádzala do hrnca. Predpokladám, že sa ich chystala variť.
Takže dnes máme večeru. btw páči sa mi tento spôsob pestovania. Už len nech vyrastú aj v našich podmienkach. To prajem sebe aj ostatným pokusníkom.
A.