kolik muskatu do 60 cm truhliku?

host - 151.168 (?)
3.4.2009 8:56

Já dávám obvykle do 60 cm truhlíku taky tři. Když jsem dávala čtyři, tak jeden vždycky zůstal zakrnělý, protože ho utlačily okolní větší, které se začaly rozrůstat. Ale ono je to skoro jedno, protože ty rostliny vyrostou podle toho, kolik mají místa a když jsou dobře zalévané a hnojené, tak vytvoří víceméně stejný porost, ať je jich málo silnějších nebo hodně slabších.

Loni na jaře jsem nasázela do truhlíku asi dvacet řízků s tím, že až zakoření, tak je rozsázím a staré muškáty vyhodím. Pořád nebyl čas a nakonec jsem to pustila z hlavy, protože staré ještě hezky obrazily.

Ten truhlík plný řízků nakonec vypadal stejně jako truhlík se třemi rostlinami - akorát těch dvacet nových rostlinek se nerozkošatělo, ale zůstaly jen takové "tyčky" s květy na konci, které hustě prorůstaly jedna vedle druhé.

Rozsazovala jsem je až letos, seřízla a doufám že teď v truhlících konečně rozkošatí.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Janda - (27) - 192.36 (?), 1.4.2009 20:53, zobrazeno: 30357x

Dobry den, poradite mi prosim, kolik dat do 60 cm truhliku vzprimenych muskatu, aby byly krasne bohate? A mate nekdo zkusenost s pestovanim vzprimenych muskatu v zahone? Dekuji

host - 4.182 (?), 2.4.2009 18:35

Do 60 cm truhlíku já dávám 5 sazeniček. Také záleží jaké jsou velikostně, je dobré je zaštipovat, aby se rozkošatily nejlépe až do konce května a pokud už teď mají pupeny na květ, taky vyštípnout. Sazenička musí narůst a zesílet. Pak má na to hodně vliv i hnojení. Já dávám do každé zálivky tekuté hnojivo. Střídám dávky s větším obsahem dusíku na růst a pak zas s draslíkem a fosforem na květ. Co se týče sázení vzpřímených muškátů do záhonu dělám to každý rok. Většinou tam sázím loňské sazenice, protože je mi jich líto vyhodit. Na podzim si z nich nařízkuji další mladé řízky a ty staré nechám zmrznout. Zkoušela jsem je vloni sázet i do skalky s anglickými muškáty, aby jí oživily v létě a vypadalo to dobře.Zdraví Magda

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 2.4.2009 21:46

Manželka dává do takového truhlíku 3, a ty vytvoří v truhlíku takovou souvislou stěnu.

Janda - (27) - 192.36 (?), 3.4.2009 3:45

Dekuji Magdo i Ferdo za rady!!! Tak nektere dam schvalne do zahonu, co to udela... cetla jsem totiz nekde, ze kdyz maji moc hliny, tak nekvetou, tak jsem na to zvedava, jak budou v zahonu kvest.

host - 151.168 (?), 3.4.2009 8:56

Já dávám obvykle do 60 cm truhlíku taky tři. Když jsem dávala čtyři, tak jeden vždycky zůstal zakrnělý, protože ho utlačily okolní větší, které se začaly rozrůstat. Ale ono je to skoro jedno, protože ty rostliny vyrostou podle toho, kolik mají místa a když jsou dobře zalévané a hnojené, tak vytvoří víceméně stejný porost, ať je jich málo silnějších nebo hodně slabších.

Loni na jaře jsem nasázela do truhlíku asi dvacet řízků s tím, že až zakoření, tak je rozsázím a staré muškáty vyhodím. Pořád nebyl čas a nakonec jsem to pustila z hlavy, protože staré ještě hezky obrazily.

Ten truhlík plný řízků nakonec vypadal stejně jako truhlík se třemi rostlinami - akorát těch dvacet nových rostlinek se nerozkošatělo, ale zůstaly jen takové "tyčky" s květy na konci, které hustě prorůstaly jedna vedle druhé.

Rozsazovala jsem je až letos, seřízla a doufám že teď v truhlících konečně rozkošatí.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz