|
Vánoční kaktus, 23.1.2013 Přinesla jsem si řízky vánočního kaktusu a asi po měsící a půl mi ve štamprli s vodou zakořenily. Nevím do jaké hlíny je mám teď zasadit a kde je mám pak umístit. Měla jsem tyto kaktusy z marketu a ikdyž jsem je zalévala málo, opadaly mi a... celý příspěvek > |
 |
Opadávání vánočního kaktusu, 2.1.2013 Mám taky problém s opadáváním kaktusu. Mám je na okně od severu, vyplý radiátor ale v místnosti je dost teplo, protože je nad kotelnou a druhý rádiátor stačí teplo dohnat a tak je musím zalévat častěji ale jen kapkou vody a přesto mi některé... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co s drumanem?, 17.12.2012  V loňském roce jsem včas nezazimovla své durmany a tak je stihly poškodit první větší mrazy. Několik mi jich odešlo. K mé radosti se mi ten největší na jaře po vydatné zalévání probudil a z hloubi svého kořene vhnal pět... celý příspěvek > |
 |
Nevítaný návštěvník/ce, 11.12.2012 Tak přece jen se osvědčil ořech a dnes se návštěvnice chytla na lep. Doufám, že jich nebude víc. Podle popisu jak píšete to byla domácí potvora.Měla jsem tak důkladně vyházenou hlínu, že jsem si mslela i na krtka, který by se tam uvelebil ještě... celý příspěvek > |
 |
Nevítaný návštěvník/ce, 10.12.2012 Díky za rady. Ořech funguje stopro. Ještě prej i sýr zabírá. Napadlo mě, že jsem nikde neviděla myšince a zápach po myši tak nevím kdo se z toho návštěvníka/ce nakonec vyklube. Máme vlčáka a ten by někomu většímu nedovolil brouzdat kolem... celý příspěvek > |
 |
Nevítaný návštěvník/ce, 10.12.2012 Poraďte mi prosím jak se zbavit myši nebo hraboše. Dostala se k nám do sklepa otevřeným oknem a začala mi řádit ve všech truhlících s kytkami. Mám všude vyhrabané tunely a na past s chlebem vůbec nereaguje. Přišla jsem i o několik hlíz begonek.... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se jak vám kvetou Orchideje, 4.12.2012 Můj názor na speciální tyčinky na každýdruh květin je asi takový, že je v tom jen rozdíl ceny tyčinek. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že používám tyčiky n pokojové květiny a i na orchideje a kvetou nádherně. Vůbec nic na ich nepozoruji, že by ji... celý příspěvek > |
 |
Bouganvilea - množení, 21.11.2012 Dobrý den, chtěla bych radu jak si namnožit tuto krásnou tropickou kytku. Všechny její výhon mi letos krásně kvetly, takže jsem nikde neobjevila žádný vhodný řízek na množení v průběhu vegetace. Je možné zkusit to na jaře z pokrácených... celý příspěvek > |
 |
Pokojový ibišek, 19.11.2012  Potřebovala bych radu od pěstitelů pokojových ibišků. Měla jsem deset let ibišek a loňské přezimování ve sklepě se mu stalo osudným. Na jaře se mi nechtěl probudit a tak jsem seřezaný pahýl přihnojila a šoupla ke stromu na zahradu. K mému překvapení... celý příspěvek > |
 |
Opadávání vánočního kaktusu, 18.11.2012 Díky za rady. A ještě jaká je správná zemina pro tento druh kaktusu? Písek tam asi nepatří že jo? Můžu použít kyselý substrát. třeba rašelinu? |
 |
|
 |
Opadávání vánočního kaktusu, 18.11.2012 Dobrý den, mám několik barev vánočního kaktusu, které si kupuji v marketu krásně nakvetené. V létě jsem je dala ven na slunce, z kterého se na nich udělaly skvrny podobné plísni. Už mi znovu nakvétají ale při zalití jim opadávají lístky. Dokoce na... celý příspěvek > |
 |
A brzy budou vánoce, 9.11.2012  Že by? |
 |
A brzy budou vánoce, 9.11.2012  Správná fotka k příspěvku. |
 |
A brzy budou vánoce, 9.11.2012  Tuto nádheru jen tiše závidím.Rozinka |
 |
Co je to za květinu?, 17.10.2012 Může se bouganvilea množit i teď na podzim nebo je to lepší až koncem února? Většinou mi shodí v chladnu všechny listy tak bych to chtěla zkusit než bude zima. Ve vodě nepustí kořínky? Prosím poraďte! Marta |
 |