Insekticid Mospilan
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 24.9.2012 12:32
Mospilan se aplikuje postřikem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 17.4.2014 11:56
Mospilan(etiketa mospilanu z agromanuálu) má široké spektrum cílových skupin nejen na mšice, taky na obaleče jablečného, a další...
®
20 SP
Systémově účinný selektivní insekticid ve formě ve vodě rozpustného prášku určený k hubení širokého spektra živočišných škůdců v ochraně rostlin, zejména mšici chmelové ve chmelu, mandelinky bramborové v bramboru, mšic včetně vlnatky krvavé a obaleče jablečného v jádrovinách, mšic na zelenině, mšic a molic v okrasných rostlinách, krytonosce řepkového, krytonosce čtyřzubého a blýskáčka řepkového, krytonosce šešulového a bejlomorky kapustové v řepce olejce, bejlomorky makové v máku setém, štítence zhoubné v peckovinách, zobonoskám v třešních,višních a slivoních, květopasu peckovému a vrtuli třešňové v třešních a višních, potemníku písečnému, klopuškám a třásněnkám ve slunečnici.
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 28.4.2014 10:12
Mospilan je systémový insekticid, to znamená, že se s ním ošetřované rostliny zalévají, nikoli stříkají. Rostlina účinnou látku natáhne do svých vodivých pletiv, odkud ji následně vypije škodlivý hmyz, a měl by být zlikvidován.
Pochopil jsem to správně?Postačí nalít naředěný roztok Mospilanu ke kořenové soustavě menšího stromku-švestky, jabloně napadené mšicemi.Následně účinná látka v pletivech listů sající mšice zničí?...nebo se ten systémově systémický účinek projeví pouze npř. na paprikách ve skleníku-tedy menších rostlinách?Na jak velké rostliny to ještě funguje?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 150.19 (?), 16.6.2014 18:46
Dobrý den,
nemohla jsem se zbavit červců na pokojových květinách včetně orchidejí panelopsis a pomohlo až zalití, samotný postřik nestačil.Na listech sice zahynuli, ale ze země vylézali další... Stejné zkušenosti mám i s hubením svilušek na panelopsiskách.. Jen nevím proč to není uvedeno v návodu na použití, že by záměrně???
Díky za radu paní Věře Hroudové
Jarka
|
|
|
|
|
|
|
host - 6.7 (?), 17.6.2014 13:50
Budme radi, ze nam ho EU nezakaze uplne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|