Já si tedy myslím, že obyčejné nenáročné keře (tavolník, rosa rugosa) by se na daném místě mohly dařit. Ano, je to vlhčí stanoviště, ale že by musely kořeny sahat do vody se mi podle fotky nezdá.
Já bych byl opatrnější s přiznáním, že se chcete na pozemku NUDIT, bo je hodně čumilů-pozorovatelů ptáků a kachen, kteří si na Vás rádi smlsnou, postaví si věž, nebo vyšlou dron a už to celá škola ví .
Nevymýšlel bych žádné novinky. Dejte k vodě to, co tam patří. Střemcha je perfektní keř k vodě, případně krušina olšová - nenáročné nevelké keře. Navíc by splnily perfektně účel zpevnění břehů - navíc krásně kvetou a střemcha se na podzim krásně barví.
Střemcha je perfektní keř k vodě, případně krušina olšová - nenáročné nevelké keře...střemcha běžně přes deset metrů. Krušina 5m najisto, možná až 10m?
A co keřové vrby? Nejsem si jistá názvem, snad vrba vlnatá. Roste na březích Vlkovských pískoven, výška do 3 m, ale určitě by jí šlo udržet nižší - neroste příliš rychle je hodně hustá. EM
Keřová vrba - neexistuje - nezlobte se na mne! Jedná se o běžnou vrbu (jakoukoli) jak píše výše Standa jež byla z ruzných duvodu seříznuta na pařez o ruzné výšce. Vrba je v tomto případě vděčným zástupcem. A opravdu spadá do rodu roslin vhkomilných, snášejících i "krátkodobé" zaplavení!