Špatný (nesouměrný) růst živého plotu z ptačího zobu
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Jiřina K. - (3) - 21.1 (?), 10.8.2010 17:36, zobrazeno: 10225x
Dobrý den, mám problém s růstem ptačího zobu. Zasadila jsem je před třemi lety, byly nasázené ve stejnou dobu, ve stejných podmínkách. Některá část jich roste hezky, ale další část odumírá, usychá a znova obrůstá odspodu. V létě dokonce opadávají listy. Takže mi nedorostly do stejné výšky, jsou mezi nimi velké rozdíly a nevím, co s tím. Nevíte někdo, kde by mohl být problém? Přidávám i obrázky.
Děkuji za odpovědi.
|
|
 |
|
 |
 |
|
akdar - (22) - 2.252 (?), 11.8.2010 20:34
Tak já jsem na tom podobně. Mám těch keřů jen 8. Sadila jsem je před 3lety. 2 z nich mají 1 a půl metru a 2 jsem musela ostříhat těsně nad zemí, protože měly nepěkné pahýly. Myslím si, že to bude mokrem. Kout zahrady je místy přemokřený.
|
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 11.8.2010 21:55
Tak já mám podobný problém a jelikož je většia listů nějak flekatých, myslela jsem, že ho ničí nějaká choroba. Teď jste mě natrkla - může u těch,,zakrslíků" být i problém s přemokřením, poněvadž plot roste v polevině mírného svahu a zrovna v místě problémů byla kopaná a pokládaná závlaha, tak je možné, že voda si nachází cestu tím výkopem a tudíž je to místo vlhčí. Zkusím to nějak vysondovat.
Jinak p. Jiřino, nejsem si jistá, ani nejsem nějaký odborník, ale i plot ze zobu se sadí ve dvouřadu? Máte ho tak, nebo vidím blbě? Myslím, že Vám bude hodně v tom vnitřku prosychat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiřina K. - (3) - 21.1 (?), 13.8.2010 19:42
Taky se mi zdá, že mám flekaté listy, jakoby byly stříbrné. Ale škůdce to asi nebude...
Ještě jedna dodatečná informace. Pod většinou keřů je černá fólie a na ní říční kamínky. Myslíte, že by mohl být problém i zde?
S tou vodou, vlhká půda zde je, já je nezalévám, ale je to možné, že by to mohlo být tím.
Jinak ve dvouřadu je mám pouze ve čtvrtině zahrady a zbytek ne. Ty keře, které jsou ve dvouřadu vypadají paradoxně lépe než ty v jedné řadě.
U těch nejhorších keřů už jsou dokonce i holé větve bez listů.
Nevím, co s tím, pomalu už nevěřím, že z toho může někdy vyrůst souměrný živý plot...
|
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 13.8.2010 22:50
|
|
 |
|