Špatný (nesouměrný) růst živého plotu z ptačího zobu

akdar - (22) - 2.252 (?)
11.8.2010 20:34

Tak já jsem na tom podobně. Mám těch keřů jen 8. Sadila jsem je před 3lety. 2 z nich mají 1 a půl metru a 2 jsem musela ostříhat těsně nad zemí, protože měly nepěkné pahýly. Myslím si, že to bude mokrem. Kout zahrady je místy přemokřený.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Jiřina K. - (3) - 21.1 (?), 10.8.2010 17:36, zobrazeno: 10216x

Dobrý den, mám problém s růstem ptačího zobu. Zasadila jsem je před třemi lety, byly nasázené ve stejnou dobu, ve stejných podmínkách. Některá část jich roste hezky, ale další část odumírá, usychá a znova obrůstá odspodu. V létě dokonce opadávají listy. Takže mi nedorostly do stejné výšky, jsou mezi nimi velké rozdíly a nevím, co s tím. Nevíte někdo, kde by mohl být problém? Přidávám i obrázky.
Děkuji za odpovědi.

Pohled z té nejlepší strany
Pohled z té nejlepší strany
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
A takhle vypadají ty nejhorší keře...
A takhle vypadají ty nejhorší keře...

akdar - (22) - 2.252 (?), 11.8.2010 20:34

Tak já jsem na tom podobně. Mám těch keřů jen 8. Sadila jsem je před 3lety. 2 z nich mají 1 a půl metru a 2 jsem musela ostříhat těsně nad zemí, protože měly nepěkné pahýly. Myslím si, že to bude mokrem. Kout zahrady je místy přemokřený.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 11.8.2010 21:55

Tak já mám podobný problém a jelikož je většia listů nějak flekatých, myslela jsem, že ho ničí nějaká choroba. Teď jste mě natrkla - může u těch,,zakrslíků" být i problém s přemokřením, poněvadž plot roste v polevině mírného svahu a zrovna v místě problémů byla kopaná a pokládaná závlaha, tak je možné, že voda si nachází cestu tím výkopem a tudíž je to místo vlhčí. Zkusím to nějak vysondovat.

Jinak p. Jiřino, nejsem si jistá, ani nejsem nějaký odborník, ale i plot ze zobu se sadí ve dvouřadu? Máte ho tak, nebo vidím blbě? Myslím, že Vám bude hodně v tom vnitřku prosychat.

Jiřina K. - (3) - 21.1 (?), 13.8.2010 19:42

Taky se mi zdá, že mám flekaté listy, jakoby byly stříbrné. Ale škůdce to asi nebude...

Ještě jedna dodatečná informace. Pod většinou keřů je černá fólie a na ní říční kamínky. Myslíte, že by mohl být problém i zde?

S tou vodou, vlhká půda zde je, já je nezalévám, ale je to možné, že by to mohlo být tím.

Jinak ve dvouřadu je mám pouze ve čtvrtině zahrady a zbytek ne. Ty keře, které jsou ve dvouřadu vypadají paradoxně lépe než ty v jedné řadě.
U těch nejhorších keřů už jsou dokonce i holé větve bez listů.
Nevím, co s tím, pomalu už nevěřím, že z toho může někdy vyrůst souměrný živý plot...

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 13.8.2010 22:50

Tedy, jestli mě se povede konečně zítra něco nafotit (jak už jsem slibovala i jinde  ) tak Vám ten můj mizerný zdokumentuju  Jinak se ale velmi podobá vašemu, jen je starš: různě flekaté listy a v části mizerný růst a už holé i úplně odumřelé větve  Zkoušela jsem ho pro jistotu stříknout i na savé-žravé - bez valného výsledku. Dám mu ještě šanci na podzim. Jednu,,mrtvolku" zkusím vyrýt, zjistit co je dole a hojně mu navezu kompostu. Pokud se příští rok nevzchopí, budu to muset už nějak vyházet a dosadit

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 17.8.2010 21:04

Takže, tady slíbené fotky mého plotu z ptačího zobu, který už mi začíná pít krev 

celkový pohled
celkový pohled
poradí někdo co mu je?
poradí někdo co mu je?
čím to stříknout?
čím to stříknout?

Jiřina K. - (3) - 21.1 (?), 24.8.2010 20:19

Tak jsem možná přišla na kloub tomu, proč tak špatně rostou!!! Když jsem kolem keříků vytrhávala plevel, zhrozila jsem se jaké díry pod nimi jsou!!! Asi mi tam cestují krtci, myši nebo nějací hlodavci!! Tak do těch děr strkám chomáče chlupů z našeho kocourka a ulomené větve od růží s trny. Tak uvidíme, jestli se vzchopí.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz