Ptačí zob - starší, vyroste znovu?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
moncitkoo - (2) - 212.205 (?), 12.3.2018 9:24, zobrazeno: 7630x
Dobrý den, ráda bych se poradila o živém plotu. Máme v zahradě asi 20 let starý plot (domnívám se, že jde o Ptačí zob). A protože už je hodně hustý a větve hrubé a špatně se ořezavájí, rodina zvažuje, že ho zlikvidujeme. Já bych ho nejraději zachovala, proto se chci zeptat, zda když ho ořežeme třeba na výšku 0,5m, jestli bude ještě schopný znovu růst a zazelenat se. Moc děkuji za rady a přeji mnoho úspěchů na zahrádkách. Monika
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
moncitkoo - (2) - 212.205 (?), 13.3.2018 8:39
Dobrý den, moc děkuji za radu, dáme na Vás. Přeji hezký den
|
|
 |
|
 |
 |
|
geraldG10 - (45) - 110.75 (?), 13.3.2018 17:10
V jeho "nesmrtelnost" budu pevně doufat. Na zahradě máme pár metrů ptačího zobu, který léta rostl bez jakékoliv údržby. nyní je do metru a půl vyholený a většina kmenů je velmi silných. Sice jen kontrolní otázka, ale pokud ho seříznu u země, má šanci, že znovu vyrazí a následně ho budu moci začít tvarovat? Pro všechny případy budu mít alespoň k dispozici velmi mnoho šlahounů na řízky až ho seříznu. Martin
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 13.3.2018 19:28
...seříznu 15-20cm nad zemí-vyzkoušeno.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
geraldG10 - (45) - 9.162 (?), 15.3.2018 12:51
K tématu to je a to celkem dost :) Myslíte, že Vám odumírá z důvodu nějaké choroby nebo stářím? Taky jsem přemýšlel, jaká je reálná životnost keře. Chápu, že dosazování do živého plotu bude asi dost problematické. Držím palce aby se Vám vzpamatoval. Osobně nemám rád thuje a jehličí na zahradě a snažím se držet původních druhů. Doufejme, že ptačí zob nepostihne plošně to co buxus.
Martin
|
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 240.228 (?), 15.3.2018 21:15
Ptačí zob jsem si vybrala, neb je v zimě pro ptáčky, na jaře pro včely a ta vůně je úžasná. Ne, z důvodu stáří určitě ne, něco mu vadí(zem, podmok, nevím..) a řádí na něm choroby. Zkoušela jsem postřiky na kde co, nic nezabralo. Přes cestu jsem vysadila novější část, pár let vypadala dobře a už se to začíná projevovat i u ní Jinak mám ještě ploty vysoké habrové, nižší tisové a nízké buxusové
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |