Plot z buxusu, kdy stříhat

host - 55.95 (?)
29.7.2012 8:55

zdravim... mam za zahrade asi 2-3metrovy buxus.. o ktory nebolo starane a chcel by som mu dat nejaky tvar.. mozem ho kludne dat o polovicu dole? nevyschne? kedy by to bolo najvhodnejsie?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 60.182 (?), 23.5.2013 8:49

Dobrý den, tak k tomu stříhání... dělám si z buxusu, takové ty plůtky, jako je to v těch anglických zahradách, takže ho stříhám už asi 3 roky a to vždy tak v této době.. květen. Jen je nutno dát pozor, aby nebylo příliš slunečno... a vedro, to pak po ostříhání ty konce zaschnou a nevypadá to pak dobře.  No a protože roste pomalu tak pak po celou sezonu jen odstříhávám to co překukuje. A už jsem se též pustila i do nějaké kreace, letos jsem konečně vytvarovala veverku... tak přeji hezký den Marie

host - 181.171 (?), 2.6.2008 10:55

Prosím o laskavou informaci, jak pořídit sazenice z buxusu: ustřihnout a dát do vody a čekat až pustí kořínky nebo na řezu potřít a dát rovnou do země. Děkuji moc za odpověď.M.M.

host - 108.163 (?), 14.7.2009 13:09

Množení buxusu je velmi jednoduché.- alepoň dvouletou větvičku odstřihneme od kmínku (né tedy klasický řízek), a zasuneme do země. Stačí zalévat, sama pustí kořeny.

host - 55.95 (?), 29.7.2012 8:55

zdravim... mam za zahrade asi 2-3metrovy buxus.. o ktory nebolo starane a chcel by som mu dat nejaky tvar.. mozem ho kludne dat o polovicu dole? nevyschne? kedy by to bolo najvhodnejsie?

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 48.194 (?), 22.10.2013 16:02

Dobrý den, klidně bych ho ostříhala ještě teď. Já stříhám klasicky nůžkami na plot, ne elektrickými, protože pak jsou konce ošklivě zaschlé, jakoby sežvýkané. Dá to víc práce, zvlášt, když je větší plocha, ale vyplatí se. Obrazí rychle, ale celkově buxus moc rychle neroste. Patří k pomaleji rostoucím keřům. Jinak stříhám 2x ročně a to na jaře a teď na podzim. Marcela

host - 131.92 (?), 22.10.2013 15:08

Základní pravidlo pro střih zimostrázových keřů zní: čím častěji, tím lépe. Zimostráz bez problémů snáší sestřihávání ve čtyřtýdenních intervalech. Silně rostoucí odrůdy se patřičně zahustí teprve tehdy, když se stříhají častěji než jen jedenkrát za rok. Nejvhodnější dobou pro střih je období hlavního růstu od dubna do září. Mimo toto období není zastřihávání nutné, neboť růst rostlin je silně omezen. A nezapomeňte, že čím častěji zastřiháváte, tím lépe musí být rostliny zimostrázu zásobeny vodou a živinami. Samozřejmostí jsou ostře nabroušené nůžky na živý plot. Jen s kvalitním nářadím totiž docílíte dobrého výsledku.

to neni z me hlavy jen jsem to odkopirovala

host - 44.194 (?), 27.11.2013 11:58

Dobrý den nechci zakládat nové téma kvuli jednomu dotazu který mám, letos jsem v květnu a červnu založil živý plot s ptačího zobu koupeny v květníkách hezké zdravé rosliny.Teď na podzim jsem je ještě pohnojil podzimním hnojivem a v pulce listopadu pořádně prolil a obložil jsem jednotlivé rostliny kompostem, bude to stačit aby nezmrzli?nebo mám přidat ještě netkanou textilii..bydlím kousek u Plzne Děkuji za odpověď s pozdravením Láďa

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 27.11.2013 12:12

A co tak postavit nad tím vyhřívaný skleník? smiley

Já s ptačím zobem nedělám vůbec nic. Stejně jako s ostatními keři. A nezmrznou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz