Děkuji za Váš zájem i rady. Svah je celkem prudký, teď již také vím, že navážka nebyl nejlepší nápad:-). Všichni sousedé to také tak řešili, protože pozemek nám všem končí v kopci, takže si ho všichni chtěli trochu prodloužit. Jenže každému "jen" sesedá, nikomu se neudělala takováhle trhlina.
Kopec, jak jsem již psala, je dost prudký, hlavně ale dlouhý a nic se k němu pořádně nedostane. Ani od nás - k nám projede pouze bobík a zespoda je les a žádná cesta, tudíž ani tudy se prostě nedá. Kolegové navrhovali piloty, jenže - jak je tam dostat. Myslela jsem, že si udělám kousek od domu taras, že se sníží váha toho konce zahrady, ale bylo mi řečeno, že jak je to jednou v pohybu, že s tím nic nenadělám. Nechci se ale jen tak vzdát, složit ruce do klína a čekat, jestli se to stane. Mám dvě děti a představa, že mi zahrada ujede třeba i s nimi, mě děsí.
V zahradnictví mi poradili, že mám zasadit stromy. Jenže ta trhlina je už dost široká a pochybuji, že stromy zakoření tak rychle, že tu hlínu zadrží.
Obrázky jsou zajímavé, musím si je důkladně prohlédnout. Díky!!!
Drátokoše mě také napadly, ale asi musejí mít pevný základ, že? Protože jsme v nevědomosti navezly tu hlínu, tak je tam vysoká vrstva navážky. Kolik zadrží drátokoše kg, nevíte? Asi by musely být hodně široké, že? Dolů z kopce je to minimálně 10 m. Nechci to celé zasypat, jen zadržet stávající:-). A je mi jasné, že NĚCO se s tím musí udělat. Pokud by Vás ještě něco napadlo, budu moc vděčná!!
Ještě jednou všem moc děkuji!!
Iveta