Hlína z rybníka
|
|
|
|
|
|
|
janča tomča - (5) - 161.168 (?) 17.5.2010 11:07, zobrazeno: 37850x
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Při schánění zeminy na doplnění po zahradním domku jsme narazilki na zeminu, kterou jeden pán prodává jako vybagrovanou z rybníka. Nevíte, jaké má tato zemina kvality? V současnosti by měla sloužit jen jako podklad pro trávník, ale časem bch v tom místě chtěla květinovou zahradu, tak nevím, jestli tu hlínu ano, nebo ne. Děkuji za info. J.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 52.174 (?), 17.5.2010 12:14
Záleží taky na tom, o jaký rybník jde. Jestli je to nějaký návesák, tak tam bych se toho bahna nedotkla ani klackem. Všichni, opravdu všichni do něj, nebo aspoň do potoka, kterým tam přtéká voda, mají vyvedené přepady z žump.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 52.174 (?), 17.5.2010 12:51
Zřejmě si představujete, že do žumpy na venkově jde pouze, slušně řečeno, biologický odpad ze záchodu. Tak to je velký omyl, já na venkově už nějaký čas žiju. Tam se nalije všechno, myslíte si, že někdo odváží např. zbytky postřiků, barev, ředidel, veterinárních léčiv do sběrných dvorů? Popřípadě staré, dávno zakázané, neředěné chemikálie? Kdysi nakradené postřiky v JZD, které už nejsou potřeba? Možná, že to vodní organismy zušlechtí taky, ale já bych si to na zahradu nedala.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 52.174 (?), 17.5.2010 20:03
Jak nevíte, jak to funguje? Tak, jak píšu, proč bych si to vymýšlela? Gratuluju vám k vaší moderní vesnici, ale bohužel mám zkušenost jinou. Sajrajt se lije do žumpy či do hnoje proto, že se tam lilo vždycky všechno. Můžete sem přijet a uspořádat osvětovou přednášku, určitě vás všichni rádi uvidí, já už jsem to vzdala.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|