voda ve studni páchne
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 153.130 (?), 1.4.2008 10:30
Kdysi býval přímo na nádobě, ve které je savo, popis s příslušnou koncentrací pro desinfekci studní. Kolik to bylo si nepamatuji, mám dojem, že to bylo několik ml (5-10) na 1000 l vody.
Samotná desinfekce sama nestačí, je nutno studnu i vyčerpat (i opakovaně).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 151.238 (?), 1.4.2008 10:42
Děkuji moc, zkusím nějakou takovou koncentraci a večer vodu vyčerpáme. Mám však obavy, aby jakési mícháni se splašky nepokračovalo dál, bylo by to pořád dokola. Bydlíme tam přes 20 let a tohle je poprvé, jsem z toho docela vedle. Díky moc a pěkný den
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.114 (?), 1.4.2008 11:57
Pokud máte podezření na cizí zavinění (prosakující žumpa, hnojení), obraťte se na hygienu, viník by měl uhradit veškeré náklady spojené s vyčištěním studny a náhradním zásobováním vodou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Danny - Stříbrný Zahrádkář (195) - 176.7 (?), 1.4.2008 16:29
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Danny - Stříbrný Zahrádkář (195) - 176.7 (?), 2.4.2008 7:51
Děkuji za odpověď, zkotrolujeme i toto. Vodu už od tehdejšího nastěhování nepijeme. Kdysi před asi 20 lety kolem kolaudace domu mně bylo řečeno paní vedoucí stavebního úřadu, že se nedá nic dělat, že si lidé vzájemně "kálí" do vody. Myslím, že i Hygiena o tom ví a nic by nenadělala. Není to hodno 21. století, ale nedá se nic dělat. Ptala jsem se tehdy i na možnost čističky, ale bylo mi řečeno, že se takto voda stejně dobře nevyčistí. To jen k té pitné vodě. S tím jsme se dávno smířili. Teď je ovšem nepříjemné i sprchování a umývání nádobí. Doufáme, že se kolem nás něco stalo a za čas se "kvalita" vody, na kterou jsme byli zvyklí, vrátí do původního stavu. Savo jsem zkusila, voda páchne dál, koneckonců to odpovídající psali. My máme ještě ten problém, že stará studna je vykopána v píscích, jak místní říkají a ještě k tomu se jedna skruž kdysi pohla a nikdo tam nechce vlézt, prohloubit, čistit. No, bydlení na vesnici, jako všechno, má své výhody i nevýhody. MOC VÁM VŠEM DĚKUJI 
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|