Tak já nevím. Ted mám čerpadlo 350W do 5 metrů a z 5 m už to nevytáhlo.
Zdravím, potřebuji koupit kalové čerpadlo rozhoduji se mezi AL-KO DRAIN 11001 a Einhell Primex PS 750 I.
Máte s nimi někdo zkušenosti? Popřípadě jestli byste volili jinou možnost v podobné cennové kategorii? Děkuji.
ono by bylo vhodno napsat naco a jak často pojede a výška dopravované tekutiny a tak... ale co se týče značky, tak bych šel do einhel
Pojede jen občas, bude to na vytahování studny z 5 metrů.
tak jak jsem psal, v alko nemám důvěru, možná se spravaili, ale dělali neopravitelné věci... a zhruba co jsem se díval je i dražší
5 metrů není zrovna málo, záleží na průměru a délce hadic, aby to jen nečůralo. Ten Einhel moc velkou rezervu nemá.
Musíte mít čerpadlo které má výtlak 10m jinak to nepoteče obstojně.Všechna levná kalová čerpadla dávají velké množství vody pokud čerpáte ze,, sudu do sudu'' ale stačí 3m nahoru a množství vody prudce klesne.
v navodu kazdého čerpadla je graf výkonu, případne je možné použít on-line kalkulátor s o hledem i na pozadovany tlak, prumer hadice apd
Tak jsem našel Extol 414163 1100W. Je trochu, ale trochu dražší. Co si o něm myslíte?
Pokud s tím nechcete zalívat a nebude u toho 50m hadice tak by to šlo.používám ho na žumpu ze 3m 1'' hadici 15m a pohoda..