IBC kontejner - vibrační čerpadlo - tlakový spínač - rozstřikovač.

host - 78.182 (?)
16.5.2013 22:00

K cerpadlu Malys se normalne dodavy tlak.nadoba, nebo tlak.spinac.Toto jsem nasel na netu - ROB-2 Tlaková regulace TR-1 2,3 pro čerpadla ponor do 22 m

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 34.52 (?), 17.5.2013 10:45

Řeším stejný problém - "zbylo" mi doma čerpadlo malyš, které nyní využívám na čerpání z IBC. Při nulové svislé vytlačné výšce a cca 20m vodorovné mi dává cca 0,3 l/s. Vadí jeho hlučnost, ale jde to odstranit vhodnou izolací.

V návodu k ROB-2 je upozorněno na to, že čerpadlo je plnoprůtokové, tedy "nedusím ho rozstřikem, ale vodu nachávám volně vytékat. Myslím, že čerpadlo vzhledem ke své robustnosti a jednoduchosti je věčné. Mění se akorát gumové membrány. Zkousne i hrubší nečistoty - písek, jemné bahno. Až mi jednou odejde, na závlahu vibrační kupovat nebudu.

Samozřejmě, levný plastový malyš z hyper- odejde rychleji.

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 150.232 (?), 17.5.2013 11:59

Pro mě problém není, já bych to tak nikdy nezapojil. Nepovažuji ale za správné, doporučovat řešení, které zkracuje životnost čerpadla a nebo ho dokonce poškozuje.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6648) - 14.199 (?), 17.5.2013 12:44

Vy snad ne, ale jiní (AQUAPUMPE, s.r.o.) to dokonce doporučují a prodávají. Pokud jde o poškození čerpadla, musím říct, že u mne dobrý.

host - 78.182 (?), 16.5.2013 22:00

K cerpadlu Malys se normalne dodavy tlak.nadoba, nebo tlak.spinac.Toto jsem nasel na netu - ROB-2 Tlaková regulace TR-1 2,3 pro čerpadla ponor do 22 m

host - 11.192 (?), 11.6.2013 11:39

Takze to uzavru. Sestavil jsem to podle popisu od "PP. [PE, 550]" (timto mu dekuji) a vse je funkcni. Tzn. vibracni cerpadlo, "vzdusnik" s tlakovym spinacem a stop postrikovac. Vse 3/4" hadice v celkove delce 25m. Na konci v pripade proudu dostrik cca 10m a v pripade rozprachu velka mlha. Sice po nejakem case "vypnuti" to vzdy, tak na 3sec dotlakuje ale protoze neni nikde zadny unik vody a neslysim ani zadny unik vzduchu, tak si myslim, ze ten pretlak vody projde pres membranu cerpadla. Vyresila by to asi zpetna klapka ale vzhledem k tomu, ze je to zapnute jen pri zalevani (nez se spotrebuje voda z IBC) a ne trvale,  tohle neresim. Mozna by stacilo lepe seridit tlakovy spinac aby tam nebyl takovy tlak pri vypnuti ale s nim jsem trochu laboroval. Muze nekdo popsat presne serizeni toho tlakoveho spinace? Je tam jeden sroub s velkou pruzinou a jeden s malou pruzinou. co se cim nastavuje? V prilozenem popisu toho moc nebylo a tak jsem to "nejak" nastavil aby to fungovalo ale rad bych znal presnejsi princip - nastaveni. Dekuji.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz