Zavařování v mikrovlnné troubě
|
|
|
|
host - 35.222 (?) 22.5.2011 22:19
Přesně tak, mikrovlnka je hnus a prakticky je k ničemu. Je to jen móda, neustálá reklamní masáž výrobců, že potřebujete další krám do baráku. To samé se dá řící o WIFInách, mobilech, 3D televizích... Není to přirozené, nezrodila to příroda, časem se tohle všechno negativně odrazí na organismu! Zavařování je v principu uchovávání potravin, včetně všech hodnot, jež daná surovina obsahuje. Pokud zavařovat, tak tradiční cestou. Jinak tomu nebude :)
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 145.195 (?), 16.6.2010 16:21
iděte dělat osvetu treba do komárna lebo niekemsi na slovač toto nie rúbrika fylozofovanie o škodlívosti
ale rubrika rádce zahrádkářů
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 35.222 (?), 22.5.2011 22:19
Přesně tak, mikrovlnka je hnus a prakticky je k ničemu. Je to jen móda, neustálá reklamní masáž výrobců, že potřebujete další krám do baráku. To samé se dá řící o WIFInách, mobilech, 3D televizích... Není to přirozené, nezrodila to příroda, časem se tohle všechno negativně odrazí na organismu! Zavařování je v principu uchovávání potravin, včetně všech hodnot, jež daná surovina obsahuje. Pokud zavařovat, tak tradiční cestou. Jinak tomu nebude :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 35.222 (?), 23.5.2011 6:47
Miloši, toto nejsou prázdná slova. Ano, tepelným zpracováním se vždy něco ztratí, ale není to taková hrůza, jako když vyrobíš mrtvou potravinu v mikrovlnce pouhým ohřátím. Možná to bereš z principu však nikdo nedokázal že je to škodlivé, ale realita je trochu jinde. Reklama nás dnes bombarduje na každém kroku, televize, letáky, internet... Pokud budu chtít ohřát klobásku, dám ji do hrnce s vodou a postavím na plotnu. Že bych ji dal na talíř a nechal otáčet v 2,4 GHz poli, je to sice dnes moderní, ale tomuto pokrmu pak něco schází, jo taky štavnatost, kterou v mikrovlnce nedosáhneš. Bavím se o klasických uzených klobáskách, nevyrobených průmyslovou cestou :)
|
|
|
|
|
|
|
host - 95.243 (?), 16.4.2011 22:50
Máte poněkud pomýlené informace:
Informace z wikipedie o mikrovlnách:
Mikrovlny o vlnové délce kolem 12 cm mají frekvenci blízkou rezonanční frekvenci některých nesymetrických molekul, hlavně vody. Potraviny, které jíme, obsahují velké množství vody, a navíc mikrovlny nádoby (sklenice, talíře, keramické hrníčky) neohřívají, takže se mikrovlnné trouby staly velice populárními potřebami v domácnostech.
Lokální bezdrátové sítě Wi-Fi zajišťující vzájemné bezdrátové propojení přenosných zařízení a připojení k Internetu pracují v oblasti mikrovln.
Mikrovlny mají řadu užití v diagnostice a léčbě pacientů. Mezi terapeutické metody patří mikrovlnná hypertermie, diatermie.
Mikrovlny se používají jako zbraně např. proti demonstrantům. Koncentrované mikrovlny vyvolávají nepříjemné reakce organismu a mohou způsobit i popáleniny.[3]
Takže vaše tvrzení, že mikrovlnka přímo ničí bílkoviny je nesmysl. Může k tomu dojít, ale na základě kmitání molekul vody, které jsou přítomné ve tkáních stejně jako voda a kmitáním oněch molekul vody dochází k ohřevu okolí. Ovšem tento ohřev působí zcela stejně, asi jako když si na pánev hodíte steak - voda se zahřeje odpaří a zbyde opečené maso.
|
|
|
|
|
|
|
host - 59.29 (?), 21.7.2011 21:04
Jo jo přesně tak, konečně plnohodnotná reakce!!!
Co jsem tak ještě zaslechla, je nezdravé pouze jíst ohřáté jídlo ihned po ohřátí (resp. uvaření) v mikrovlnce. To ale ne kvůli "mrtvolnosti" pokrmu. Ale kvůli jakémusi "ustálení" molekul vody (která to všechno ohřívá).
Není prý pro tělo vhodné tyto rozkmitané molekuly přijímat. Prý to vnitřně rozkmitává naše buňky. Stačí nechat pokrm "ustát" cca 2 minutky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 147.108 (?), 4.7.2010 9:04
Recept na okurky, který se sem asi hodí. Jen ten česnek mi tam nesedí, nedávam ho, ale předávám celý originál jak jsem dostal. Výhoda je, že nezbyde žádný nálev, nic se nemusí počítat. Chuťově je vcelku slušný. Znojemské to sice nejsou, ale jíst se to dá.
---
Nakládačky
(předpis na 1 velkou sklenici)
3 pepře, 1 nové koření, ½ - 1 hřebíček,
½ - 1 bobkový list, cibule (na dno, mezi okurky, nahoru),
asi 3 kolečka mrkve (jako ozdoba mezi okurky), 1 – 2 kousky křenu (okurky vydrží déle křehké), mohou být i 2 – 3 stroužky česneku (nemusí být, ale je výborný) a trocha hořčičného semínka.
Narovnat okurky do sklenice, mezi to snítku kopru,
1 velký rovný panák krystal. cukru (6 dkg)
1 vrchovatá čaj. lžička soli,
1 dcl octa
Dolít sklenici do vrchu vodou z vodovodu, zavíčkovat a 15 až
20 min. sterilizovat při teplotě 80 stupňů.
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 4.7.2010 13:55
Dík za rcp. česnek, i když ho jinak nemusím, do okurek dávám. Dobré, pro parádu i chuť je přidat pár kousků červené papriky, feferonku, dva lusky žluté fazolky a nezapomenout na 2-3 lístečky estragonu. S ním už skoro znojemské jsou. Nové koření nedávám. Elena.
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.36 (?), 20.4.2011 21:00
Zkuste si spustit "záznam" Rendez-vous s Marcelou (ČRo Brno) archiv pořadu, Ing. Jaroslav Balaštík byl hostem v Rendez-vous s Marcelou 24. října 2009. Celý pořad je o zavařování v mikrovlné troubě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|