Tak jsem teď schválně koukla do receptů na netu, tam se dávka cukru pohybuje mezi 25 a 50 dkg cukru / 1 litr, nejčastěji uvádějí 35 dkg. Ono v těch sklenicích toho nálevu mezi kuličkami tolik není, možná záleží i na odrůdě révy... Moje je Isabella růžová. Lída
Zdravím vespolek.
Mám pár hroznů odrůdy Nero a chci je nějak zpracovat, k stolnímu užití moc nebudou. Má někdo nějaký dobrý recept na hroznový džem nebo marmeládu? Kdybych to zavařil jako kompot, bude to k jídlu?
Tak jsem teď schválně koukla do receptů na netu, tam se dávka cukru pohybuje mezi 25 a 50 dkg cukru / 1 litr, nejčastěji uvádějí 35 dkg. Ono v těch sklenicích toho nálevu mezi kuličkami tolik není, možná záleží i na odrůdě révy... Moje je Isabella růžová. Lída
Jasně, každý jinak rád sladké, my dáváme většinou 20 až 25 dkg do zavařenin meruněk, hrušek, renklod a v minulosti broskví. Do hroznů jak zde bylo už psáno bych dal tu kyselinu citronovou. Na druhou stranu ta dávka je asi minimum pro to aby ten nálev byl i konzervant. Izabalu nemám. Má příchut po jahodách? Asi je dost aromatická. Biegler
Ano, chutná nám, navíc není náročná - máme ji nařízkovanou od jednoho souseda, zůstala mu na zahrádce po tatínkovi. Ale není to ta tmavá fialová, je růžová, lze ji najít také pod jménem Lýdia růžová. Lída
Tomu věřím, že není náročná, ale já letos zjistil, že všechny odrůdy které pro moji vlastní potřebu potřebuju už mám doma a plodí pěkné hrozno. Biegler