Lečo zavařené a zkažené
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 54.27 (?), 8.9.2011 15:13
No, mne to zarazilo docela dost, že zvláště některá nová víčka jaksi "nechytají". Přemýšlela jsem zda to není rukama (zavařuji již docela dlouho) a nebo zda nejsou na vině sklenice - napadl mne jemný "obrus" při otvírání zavařenin. Díky za tyto příspěvky, nejsem v tom sama. Elena
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 65.50 (?), 8.9.2011 16:12
Možné to je, sklenice, na rozdíl od víček, neobnovujeme prakticky vůbec. Ale nemyslím si, že by se otvíráním výrazněji obrušovaly.
Dříve byla víčka dvojího druhu. S bílým těsněním - bylo trvanlivější, ale nevhodné pro potraviny s obsahem tuku, s červenou gumou, která dřív steřela, ale odolala tučným pokrmům. Dnešní růžová těsnění nanášená asi nástřikem jsou prý univerzální, ale kdo ví. Možná je jeho vrstva tenší, takže drobné nerovnosti nedovede utěsnit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 221.71 (?), 23.8.2011 11:40
Dobrý den, mohla by jste prosím napsat postup toho zavařování v mikrovlnce? Děkuji Monika
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 208.197 (?), 1.9.2016 18:36
Ano, přesně tak to dělám já. Jen stále zavařuji v hrnci s vodou. Starý zvyk je straý zvyk.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 145.195 (?), 29.9.2010 15:09
my lečo zavařujeme tak, že ho uděláme jako klasiku (dušená zelenina na oleji) na jídlo akorát do toho nedáme salám a vejce a zavaříme aby se zatáhlůa víčka a tohle děláme už třetí rok a v pohodě dokonce jsem ve sklepě našel letos svoji první várku a chutnala dobře i po 3letech
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|