Calamada skysla
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 234.255 (?), 17.9.2016 13:50, zobrazeno: 12198x
Zdravim, neviete kde som spravil chybu, v juli som zavaral calamadu a dnes som otvoril 2dcl flasticku a normalne zacala šumieť a aj vytekat ako šampanské, cela je nakysnuta.
Zeleninu(kapusta, paprika, uhorky, mrkva, feferony) som nakrajal do velkeho lavora a nechal osolene postat hodinu. Mozno bola chyba to, ze sa uz do flasticiek nezmestilo vela nalevu, lebo zelenina pustila dost stavy. Viem, Spravil som chybu, ze zelenina stala v soli hodinu, mal som ju rovno davat do flasiek alebo do lavora pridat so solou uz aj ocot, cukor a sol a tak nakladat uz bez nalevu.
Kazdopadne nemyslel, som ze by to mohlo skysnut ked som pohare vysterilizoval, mozno chybalo viac octu, kedze som pisal, ze vela nalevu sa nevoslo
Teraz neviem ci sa to este da jest ako kysla kapusta alebo to vyhodit?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.255 (?), 17.9.2016 21:12
Asi tam chybal ten ocot a kapusta bez toho zacne kvasit aj ked sa vysterilizuje. Sterilizoval som to pri teplote 85 stupnov asi 15 minut
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 18.9.2016 8:28
Jestli byl ve sklenicích ocet, clostridia by se množit neměla.
chyba to, ze sa uz do flasticiek nezmestilo vela nalevu
Ale kolik ho bylo, to nevíme.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.24 (?), 18.9.2016 12:39
Octu sa tam voslo minimum, nalev som robil taky ako na uhorky, ale s polovicnou davkou octu, cize v 2 dcl flasticke mohla byt odhadom 1 kavova lyzicka. Az ked som mal nalozene vsetky flasky tak som zistil, ze tam vela nalevu nepojde, a uz sa mi nechcelo vysypovat obsah
aj leco robim kazdy rok 20 flasticiek a nikdy neskyslo, ale to ho varim polhodinu a lejem horuce do flasiek a sterilizujem
Ale tento rok bola velka uroda a robil som leco aj bez varenia, tak sa necham prekvapit ked otvorim prvu flasku :)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.24 (?), 18.9.2016 12:49
Ale calamadu som robil aj minuly rok a dobre sa vydarila, lebo som zeleninu nesolil a nepustila, tak stavu. Potom aj do flias sa zmestilo dost horuceho nalevu, a tak to vyslo dobre. Ono by to bolo dobre posolit ale hned sa mal pridat aj ocot a cukor, ale neviem ako by to dopadlo keby sa plnila tato studena zmes, cize ten prvy sposob s horucim nalevom je asi najspolahlivejsi.
Este ma napada, ze minuly rok som pridaval aj pripravok DEKO, mozno ten obsahuje latky zabranujuce kvaseniu
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|