Zakládání trávníku po stavbě
|
|
 |
 |
host - 162.128 (?) 24.3.2010 18:28
usetrete penize a dejte tomu cas. Je po zime, navic jestli vam to v rijnu vyseli, tak to je po letosni zime temer zazrak, ze to vubec prezilo. Nechte to byt, na konci dubna muzete zkusit posekat, ono to chvili trva nez trava zesili a zacne odnozovat. Pripravte se psychicky na to ze taky vyrazi kvantum plevelu... my mame 1000 metru travniku, takze hodne veci jsme delali stylem "musi si to pomoci samo", protoze jinak bychom se na te plose nedoplatili... a travnik mame tak husty, ze v mistech, kde jej chci zrusit, treba kvuli zalozeni vysadeb, se sakra nadřu...
ani s hnojenim bych to zatim neprehanela, travicka je jeste slaboucka, abyste si to nespalili... konec kvetna, a uvidite.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
kamiliya - (7) - 153.152 (?), 24.3.2010 17:27, zobrazeno: 12581x
Potřebovala bych poradit ohledně trávníku.
V rámci stavby my na zahradu vyseli trávu, bylo to zhruba mezi říjnem a listopadem, což obecně nepovažuji za ideální.
Chtěla jsem kultivovat půdu, vyrovnat nerovnosti, prohrabat hráběmi a začátkem dubna vysít novou trávu.
Jen nevím jak mám postupovat když mám již na ploše nějakou trávu, není nijak kvalitní a hustá.
V literatuře a článcích jsem se nedočetla jak v takovémto případě postupovat.
Máte někdo nějakou radu?
Mám postupovat jako při zakládání nového trávníku nebo jen do stávajícího dosít trávu?
Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.39 (?), 24.3.2010 17:41
Známá zahrádka :-).
Myslím, že při náležité péči - hnojení a zálivce - se Vaše tráva může dobře vzchopit a zahustit.
Pokud chcete udělat něco navíc, pořídil bych trávníkový substrát, rozprostřel bych jej v tenké vrstvičce po Vašem trávníku - aspoň 10-20 l / m2 - tedy vrstva 1-2 cm (podle velikosti zahrádky si snadno spočítáte, kolik substrátu pořídit), urovnal, uhraba a a do toho bych přisel kvalitní travní směs. A vydatná, pravidelná zálivka a dostatečné hnojení by Vám mělo přinést úspěch v podobě hezkého trávníku.
Josef.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 162.128 (?), 24.3.2010 18:28
usetrete penize a dejte tomu cas. Je po zime, navic jestli vam to v rijnu vyseli, tak to je po letosni zime temer zazrak, ze to vubec prezilo. Nechte to byt, na konci dubna muzete zkusit posekat, ono to chvili trva nez trava zesili a zacne odnozovat. Pripravte se psychicky na to ze taky vyrazi kvantum plevelu... my mame 1000 metru travniku, takze hodne veci jsme delali stylem "musi si to pomoci samo", protoze jinak bychom se na te plose nedoplatili... a travnik mame tak husty, ze v mistech, kde jej chci zrusit, treba kvuli zalozeni vysadeb, se sakra nadřu...
ani s hnojenim bych to zatim neprehanela, travicka je jeste slaboucka, abyste si to nespalili... konec kvetna, a uvidite.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.39 (?), 29.3.2010 18:54
myslím, že půda nebude nijak vydatná, živná a tak bych hnojení opravdu dodporučil a to KVALITNÍM hnojivem, dlouhodobě působícím a při správném dávkování neškodným. Raději nebudu psát obchodní názvy, ale myslím, že si je vyhledáte. jedno hnojení takovýmto hnojivem vydá třeba za 3-5 hnojení klasickým, levnějším hnojivem!
Josef.
|
|
 |
|
 |
 |
|
kamiliya - (7) - 153.152 (?), 24.3.2010 18:32
Jojo znama :))) preci jen k tem kvetinam co jste mi poradil bude potreba udelat neco i s tim travnikem :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 72.49 (?), 4.5.2010 10:58
Ahoj, prosim mohla by si sa podelit o skusenosti? Po case... ako hodnotis postup s pridanim substratu a dosievanim? Mam obdobny problem, ako ty. Trava este stale nie a nie poriadne rast, ale mozno je este stale skoro.
Uvazujem, ze by som zakupil v zahradnictve substrat, a urobil 1cm vrstvu. Na to by som dosial travovu zmes.
vdaka za odpoved
Marek
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|